Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Επανέρχονται οι αποζημιώσεις, για όλους τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Θα πληρώνονται πάλι για τις συνεδριάσεις και για τα «καθήκοντα» κάτι που είχε «κοπεί» από το 2011

Θετική είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να εξεταστεί το ζήτημα, της επαναφοράς της διάταξης για την αποζημίωση των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Δηλαδή θα πληρώνονται και πάλι, καθώς οι αποζημιώσεις αυτές είχαν κοπεί με τον Καλλικράτη, από το 2011. Ανάλογα θα εξεταστεί και η πρόβλεψη «δυνητικής αντιμισθίας» ΟΛΩΝ των Αντιδημάρχων (τώρα δεν «αποζημιώνονται» όλοι), καθώς...
...υπάρχει η εκτίμηση, ότι σε όλες τις περιπτώσεις καθηκόντων Αντιδημαρχίας, «οι αιρετοί έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές απαιτήσεις απουσίας από την εργασία τους και εξόδων μετακίνησης», όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ.

Κάνοντας αναφορά στο θέμα της αντιμισθίας των Αντιδημάρχων, καθώς και των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων, ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε θετικός, με την προϋπόθεση να μην υπάρξουν αντιρρήσεις από τους Θεσμούς (βλέπε «Τρόικα» και δεν εννοούμε το troika24…).

Το νέο πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί για διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου