Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μάλλον το φάγαμε το τυρί πρόεδρε...

Την γραμμή των συμφερόντων του κλάδου του, είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί αγωνιστικά, ο Βεροιώτης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Στέργιος Κύρτσος, στο θέμα της φέτας (κυρίως σε σχέση με τη συμφωνία ΕΕ – Καναδά, που επιτρέπει την παραγωγή καναδικής φέτας) διότι κατά τα... "άλλα", μάλλον έμεινε να αγωνίζεται μόνος. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελε σίγουρα να αισθάνεται ότι το κόμμα του, συμβαδίζει στο θέμα αυτό, μαζί με τους κτηνοτρόφους και ενδεχομένως να έχει ένα παραπάνω στήριγμα, στις προσπάθειές του. Έλα όμως που στο θέμα “φέτα”, η ΝΔ κόπηκε... φέτες !!!

Ναι με οι βουλευτές της, στην ελληνική Βουλή, τάχθηκαν υπέρ της προστασίας της ελληνικότητας της φέτας και μόνο, οι ευρωβουλευτές της όμως, τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος του Καναδά, να παράγει “φέτα”. Και το ψήφισαν. Όπως έκαναν και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Ελιά) και του Ποταμιού, αλλά στην περίπτωση του προέδρου, το θέμα είναι, “τι έκανε η ΝΔ στις Βρυξέλλες”;

Παρέδωσε την ονομασία της φέτας στον Καναδά” απαντούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όμως έρχεται αμέσως η πλευρά του ΠΑΣΟΚ (Καϊλή) και ισχυρίζεται ότι η συμφωνία για τη φέτα και τον Καναδά, πριν από την ψήφισή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επικυρώθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη σύνοδο της 30ης Οκτωβρίου 2016, από τις κυβερνήσεις και των 28 κρατών μελών της Ε.Ε, δηλαδή και της ελληνικής κυβέρνησης. 

Βρίσκεις άκρη; Εάν ψάξεις βρίσκεις, όμως ποιος είναι για τέτοια;
Κάποια πράγματα, όσο τα σκαλίζεις, τόσο σε πληγώνουν.
Οπότε, ένας είναι ο σίγουρος ο δρόμος. 
Ο δρόμος των συμφερόντων του κλάδου, έξω από κόμματα (ειδικά εάν δεν έχεις στο πλευρό σου, αυτούς που θα ήθελες) και με καθαρές κουβέντες. 


Η φέτα είναι εθνικό προϊόν και θα αγωνιστούμε γι αυτό” δηλώνει ο Στέργιος Κύρτσος και πλέον οι κτηνοτρόφοι, ζητούν τη στήριξη όλων των φορέων στον αγώνα τους, θεωρώντας ότι η απόφαση που ψήφισαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεν μπορεί να υλοποιηθεί, εάν δεν εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.


Μάλλον όμως, είναι κάπως αργά...
Και μάλλον το φάγαμε το τυρί πρόεδρε...
και είναι καναδέζικο...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου