Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Οι “Μπούλες" και οι "Γενίτσαροι” πάνε στον Δήμαρχο. Πρώτη Κυριακή της Αποκριάς και αναβιώνει το έθιμο της Νάουσας


Πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, η σημερινή Κυριακή, και στη Νάουσα θα αναβιώσει όπως κάθε χρόνο, το έθιμο που θέλει...
... τα μπουλούκια απο τις Μπούλες και τους Γενίτσαρους, να ζητούν την άδεια από τον Δήμαρχο της πόλης, για να μπορούν να χορεύουν στους δρόμους και στις πλατείες της.

Έτσι, χορευτές και οι μουσικοί της κάθε ομάδας του τοπικού δρώμενου, θα επισκεφθούν σήμερα Κυριακή, με προγραμματισμένη σειρά, το Δημαρχείο, για να πάρουν την καθιερωμένη άδεια και τις αντίστοιχες ώρες, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν όλη την αναβίωση του έθιμου, από τον χώρο της πλατείας, ακριβώς μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου.

Το τελετουργικό θα ξεκινήσει από τις 11.30 το πρωί (με το μπουλούκι του συλλόγου “Νταβέλης”), ενώ στις 12 και στις12.30, θα ακολουθήσουν, τα δύο μπουλούκια του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες.


ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΘΑ "ΚΕΡΝΑΝΕ ΝΑΟΥΣΑ"
Παράλληλα, από τις 12 το μεσημέρι σήμερα Κυριακή, οι Φίλοι του Καρναβαλιού, με τη συνεργασία του δήμου Νάουσας θα... “κερνάνε Νάουσα”, όλους τους διερχόμενους και τους επισκέπτες, σε ειδικό “σταντ” στην οδό Ζαφειράκη, προσφέροντας αφειδώς κέφι αλλά και τοπικές γεύσεις (αρμιά, γκαβόψαρα, μπάτσιο, λιαστές ντομάτες, πίτες σπιτικές, πλατσίντα, πιροσκί, γλυκά κουταλιού κ.α.), μαζί με άφθονο καλό κρασί Νάουσας και ντόπιο τσίπουρο.


  • Η φωτογραφία στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είναι αρχείου, από προηγούμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου