Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο

Ο βασιλιάς Φίλιππος δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει το θρόνο του και σκοπεύει να τον διατηρήσει για μια ακόμη χρονιά, επιστρέφοντας δριμύτερος, σε ένα γνώριμο... game of thrones”, εκεί όπου -εδώ και χρόνια- επιβεβαιώνει τη δυναστεία του και υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα, μια είναι η Μητρόπολη του χάντμπολ. Η Βέροια. Καταλάβατε ότι γράφουμε για την ομάδα χάντμπολ, του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, που χθες προκρίθηκε σε ένα ακόμη “φάιναλ φορ” κυπέλλου (νικώντας στην Άρτα, τον τοπικό “Πρωτέα”) και θα δώσει...
...το παρόν στους τελικούς της διοργάνωσης, για 8η φορά. Μεγάλη επιτυχία, για μια ομάδα που εκπροσωπεί μια πόλη, που σαφώς αγαπάει το χάντμπολ, αλλά δεν τη λες και... Κίελο.

Κι όμως, έστω κι έτσι, η ομάδα χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας, με γερά θεμέλια στο άθλημα, ιστορικά θα λέγαμε, κατόρθωσε να εκτοξευθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην Ελλάδα, να γίνει ο βασιλιάς του αθλήματος, σαρώνοντας τους τίτλους (πρωταθλήματα και κύπελλα) και στην Ευρώπη να αντικρίζει κατάματα, τα μεγαθήρια του αθλήματος, τολμώντας μέχρι και να τους ψιθυρίζει: “Ερχόμαστε”...

Όλα αυτά, κατά γενική ομολογία, έχουν ονοματεπώνυμο: Γιώργος και Πέτρος Φύκατας. Είναι τα δύο αδέλφια, γέννημα- θρέμα της Βέροιας, που σήκωσαν το βάρος της ομάδας και το ανέβασαν ψηλά από κάθε άποψη. Οικονομικά, ψυχολογικά, αγωνιστικά.

Καινοτόμοι επιχειρηματίες, ο Γιώργος και ο Πέτρος Φύκατας, ξέρουν το δρόμο προς την κορυφή. Στον ίδιο δρόμο, οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν, το χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας. Απλόχερα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, μόνο κοιτώντας μπροστά, μόνο στοχεύοντας ψηλά.

Όλοι γνωρίζουν, πόσο τους έχει κοστίσει. Και δεν εννοούμε μόνο το χρηματικό μέρος, αλλά και το τίμημα. Η ομάδα κοστίζει και κοστίζει πολλά. Κοστίζει όμως και η αφοσίωση. Και σίγουρα, τα δύο αδέλφια, ειδικά ο πρόεδρος, πέρα από τα έξοδα, έχουν πληρώσει και το τίμημα της αφοσίωσης. Την αφοσίωση που δείχνουν στο χάντμπολ και στον Φίλιππο, την ομάδα της καρδιάς τους.

Τα αποτελέσματα όμως τους δικαιώνουν. Πλαισιωμένοι από έμπειρους και έντιμους συνεργάτες, που ζουν και αναπνέουν για το άθλημα, αλλά και με μια ομάδα “λεόντων” στο παρκέ και στον πάγκο, βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Το ίδιο αναμένεται να γίνει κι εφέτος, όπως έγινε πέρυσι, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ του κυπέλλου, είναι μόνο η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται.

Ο
Warren Buffett, είπε κάποτε ότι “η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, όμως η αξία είναι αυτό που παίρνεις”. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των αδελφών Φύκατα. Ο Γιώργος και τον Πέτρος, να είναι σίγουροι ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά τους. Εάν βέβαια το κάνει λίγο περισσότερο, τότε θα είναι ακόμη καλύτερα.
Troika24 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου