Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γρίφος ή… τζίφος;

Ο βεροιώτης γιατρός Γιώργος Μηνάς, είναι έμπειρος επιστήμονας και εξ ίσου έμπειρος στα πολιτικά θέματα. Έμπειρο πολιτικό όμως, μάλλον δεν μπορείς να τον πεις (σε σχέση με κάτι άλλους), διότι δεν έχει ασχοληθεί με το «σπορ», καθώς δεν τον έχουμε ξαναδεί υποψήφιο, από τότε που κατέβηκε, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και ομολογουμένως «σάρωσε». Συνεπώς δεν μπορούμε να «μετρήσουμε» και να «συγκρίνουμε», έχοντας ως μοναδικό κριτήριο, ένα και μόνο «σάρωμα». Άσχετα αν ο ίδιος, με την ισχυρή προσωπικότητα που διαθέτει και μέσω του μεγάλου εύρους των γνωριμιών του, φροντίζει να διατηρεί τον «μύθο» του. Κάπως έτσι, σχεδόν κάθε φορά που έχουμε εκλογές, «ακούγεται» και διαδίδεται, ότι...... «του έγινε πρόταση», ότι «τον πιέζουν να κατέβει», ότι «θα είναι υποψήφιος». Και ποτέ δεν είναι υποψήφιος, ούτε «αποδέχεται», ούτε… «ενδίδει». Έτσι και τώρα, «ακούστηκε» ότι θα είναι «υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος», στον συνδυασμό του Κώστα Ζιώγα, που με τη σειρά του «ακούγεται» ότι θα είναι «υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας». Σενάριο που δεν μπορείς και να το αποκλείσεις, καθώς ο μεν Ζιώγας δείχνει να το θέλει, ο δε «γιατρός» δηλώνει πάντα έτοιμος να προσφέρει, από όποιο «χαράκωμα» του ζητήσει το κόμμα του (ΝΔ). Επιπλέον είναι και επιστήθιος φίλος, με τον Κώστα Ζιώγα, οπότε μπορεί να «παίξει» κι αυτό, τον ρόλο του.

Απομένει στον ίδιο τον Γιώργο Μηνά, εάν αφήσει να κυκλοφορούν οι φήμες (
αόριστα), χωρίς να τις επιβεβαιώσει ή να τις διαψεύσει. Θέμα δικό του είναι κι αυτός θα κρίνει, τι θα κάνει, αν το κάνει και πότε θα το κάνει. Όσο όμως το αφήνει να «σέρνεται», ως σενάριο και φήμη, θα προκύψουν ενδεχομένως και παραλλαγές του. Έτσι συμβαίνει συνήθως...

Χθες για παράδειγμα, σε γνωστό καφέ της Βέροιας, ακούσαμε και μια άλλη εκδοχή του σεναρίου. Ότι δήθεν ο Γιώργος Μηνάς, κατά βάθος, θέλει να είναι ο ίδιος υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, λειτουργεί όμως κατά την προσφιλή τακτική των Αφρικανών δρομέων αντοχής. Βλέποντας ότι ξεκίνησε ήδη η κούρσα, ενώ έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο μέχρι τις εκλογές, αφήνει άλλον να την οδηγήσει και ο ίδιος «ακολουθεί».

Και όταν έλθει η ώρα, που ο «πρώτος» θα… «σκάσει» και δεν θα αντέχει άλλο, ο «γιατρός» θα ενεργοποιήσει «δυνάμεις», θα γίνει... «φτερωτός» και θα μπει μπροστά. Τότε κανένας δεν θα μπορεί, να του πει τίποτα. Αντίθετα όλοι θα σπεύσουν στο πλευρό του, ακόμη και ο «σκασμένος»

Βέβαια, όσοι παρακολουθούν αγώνες στίβου και ειδικά δρόμους αντοχής, γνωρίζουν ότι συχνά, αυτός που ξεκινά να οδηγεί την κούρσα, είναι κι αυτός που τερματίζει πρώτος. Και δεν χρειάζεται να είσαι Αιθίοψ για να το καταφέρεις. Μπορεί να είσαι και Φυτιεύς. Εκτός κι αν έχεις να κάνεις, με Βλάχο. Στην περίπτωση αυτή, μόνο ένας Πόντιος «ενδιάμεσος» μπορεί να διασφαλίσει την «καθαρότητα» του αγώνα. Αν κι αυτός δεν είναι… «πράκτορας» και δεν το… «στήσει».

Μπερδευτήκατε;
Γρίφος μοιάζει η υπόθεση. Μπορεί όμως και…τζίφος.
Θα δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου