Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Στον τομέα ψυχολογία, θα κριθεί το ΠΑΟΚ – Βέροια. Ανάλυση του αγώνα, δηλώσεις Ίβιτς για τη “Βασίλισσα” και όλα τελευταία νέα των δύο... “μονομάχων” της Τούμπας

Ακούγεται κλισέ, όμως είναι πέρα για πέρα, αληθινό. Ο αγώνας της ΠΑΕ Βέροια, κόντρα στον ΠΑΟΚ, την Κυριακή στην Τούμπα, είναι αγώνας “ζωής ή θανάτου”. Όπως θα είναι, από εδώ και πέρα, όλοι οι αγώνες της Βασίλισσας, μέχρι να τελειώσει ο “μαραθώνιος”. Θα είναι ένας αγώνας... “τελικός”, όπως θα έλεγε και ο Τόλης Τερζής, αν εξακολουθούσε να βρίσκεται, στον πάγκο της ομάδας. Δεν θα είναι όμως, διότι...
...όπως είναι γνωστό, αρχές της εβδομάδας, η ΠΑΕ Βέροια επέλεξε να τον αντικαταστήσει, με τον Ράτκο Ντόστανιτς. Γνώστης της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, ο Σέρβος τεχνικός αλλά και της ίδιας της Βέροιας, έχοντας θητεύσει κι άλλες χρονιές στον πάγκο της, δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα. Αγωνιστικά τουλάχιστον, αφού τα κουκιά είναι μετρημένα. Μπορεί όμως να αλλάξει την καταρρακωμένη ψυχολογία των παικτών. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσει, ώστε οι παίκτες της Βασίλισσας, να μπουν στο χορτάρι της Τούμπας, αποφασισμένοι να πάρουν αποτέλεσμα και όχι να θεωρούν ότι το έχουν χαμένο από χέρι. Κι αυτό στο πλαίσιο μιας γενικότερης αλλαγής φιλοσοφίας, ότι η Βέροια μπορεί ακόμη να “σωθεί”, να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ και να “αντιδράσουν” στην άποψη που τη θέλει ήδη “πεσμένη”.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 

Η προετοιμασία της ομάδας, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι (Σάββατο). Σίγουροι απόντες είναι, ο τιμωρημένος Καλί (ποινή μίας αγωνιστικής λόγω “κίτρινων”) και ο ανέτοιμος Στέλιος Ηλιάδης, που αποκτήθηκε πρόσφατα (από τον διαλυμένο Πανθρακικό). Αμφίβολος δίνεται ο Τόνι Κάλβο, λόγω τραυματισμού, που αν κριθεί ότι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί η κατάστασή του, δεν θα αγωνιστεί. Κι αυτό για να είναι έτοιμος, για τον επόμενο αγώνα, εντός έδρας με τον Ατρόμητο, που κατά τα φαινόμενα (όσο να' ναι), πιο πολλά μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα, από ότι μπορεί την Κυριακή. Η αποστολή θα ανακοινωθεί σήμερα.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, έχοντας ήδη αγωνιστεί την Πέμπτη για το Γιουρόπα (έχασε 0-3 απο τη Σάλκε), από χθες (Παρασκευή) ξεκίνησε μια διήμερη, μίνι προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με την Βέροια, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ έχει την σκέψη του και στον επαναληπτικό αγώνα της επόμενης Τετάρτης, με τη Γερμανική ομάδα. Όχι επειδή υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, αλλά επειδή πρόκειται για μια ομάδα, με ισχυρή υστεροφημία. Κι εκεί είναι το πρόβλημα για τη Βέροια. Εάν ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να αλλάξει τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα, “ξεσπάσει” επάνω της.


ΙΒΙΤΣ: “ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΒΕΡΟΙΑ
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗ”


Φαινομενικά, ο ΠΑΟΚ κουβαλάει “κούραση” από το μεσοβδόμαδο “ευρωπαϊκό” αγώνα του. Θα έχει και απουσίες, λόγω τιμωριών (Λέοβατς, Μυστακίδης, Μάτος κλπ). 
Την ίδια στιγμή οι Εβγέν Σάκχοβ, Γκόικο Τσίμιροτ, Άνχελ Κρέσπο, Στέλιος Μαλεζάς και Τζάλμα Κάμπος είναι στις τρεις κίτρινες κάρτες και ενδεχομένως να κριθεί η συμμετοχή τους και στο πλαίσιο μας "σχετικής" τακτικής του προπονητή τους.Όμως ο Δικέφαλος του Βορρά διαθέτει πληθώρα ποδοσφαιριστών και σχεδόν δύο ισάξιες ενδεκάδες.

Οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Βλάνταν Ίβιτς, για τον αγώνα της ομάδας του, με τη Βέροια, είναι χαρακτηριστικές: “Επικεντρωνόμαστε και στο αγωνιστικό και στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει Βέροιας. Και στο ένα και στο άλλο. Μετά από μία βαριά ήττα που ήρθε μετά από καιρό και ειδικά μετά από ένα διάστημα στο οποίο είχαμε πολλές νίκες εντός συνόρων, στην οποία ήττα δεχθήκαμε τόσα πολλά γκολ, σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε και στο ψυχολογικό κομμάτι. Είναι φυσιολογικό οι παίκτες να είναι απογοητευμένοι, αλλά το επόμενο παιχνίδι είναι άμεσα, σε δύο ημέρες μετά τον αγώνα με τη Σάλκε. Πρέπει να ξεχάσουμε όλοι τι έγινε την Πέμπτη, να ανεβάσουμε τους παίκτες και να ανέβουν και οι ίδιοι μόνοι τους. Δεν είναι ντροπή να χάσεις από μία ομάδα όπως η Σάλκε. Δεν τελειώνει τίποτα και πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται. Αναγνωρίζουν ότι δίνουν όλοι το 100% και προσπαθούν να ανεβάσουν τον ΠΑΟΚ επίπεδο. Είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε και εύχομαι ο κόσμος να είναι μαζί μας”.

Για τη Βέροια
Μιλώντας ειδικά για την ομάδα της Βέροιας, ο Βλάνταν Ίβιτς ανέφερε: “Είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Ερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι και αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που παλεύει να σωθεί. Η Βέροια είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες, ιδιαίτερα μεσοεπιθετικούς. Γνωρίζουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε δύο βαθμούς. Σίγουρα δεν έχουμε περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη. Μονόδρομος είναι η νίκη. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο και αυτό θα περάσω και στους παίκτες μου”.

O Γιώργος Μπλάνας (Μεσσηνία), θα είναι ο διαιτητής του αγώνα της Τούμπας (19/2, 17:15).
--------------

Τελικά... Πάλι η “Βέροια” θα πληρώσει τα... “σπασμένα”;
Με τον τίτλο αυτό, δημοσιεύθηκε ένα σημείωμα – άποψη, του troika24 για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Βέροια, που σχολιάστηκε πολύ και συζητήθηκε έντονα.
Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου