Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιώργος Γουλτίδης το παλεύει μόνος του

Κυριολεκτικά στις πλάτες του, σηκώνει τα θέματα της Βεργίνας και της ευρύτερης περιοχής Βεργίνας - Παλατιτσίων και Συκιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Γουλτίδης.
Μιας περιοχής, με πολλά ζητούμενα υποδομής και προβλήματα καθημερινότητας, αλλά και μιας περιοχής, παγκοσμίως γνωστής για τον αρχαιολογικό χώρο της.
Μιας περιοχής, που οι κάτοικοι 
της, όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται πως... Δήμο λένε και... κλαίνε !!!
Για δύο λόγους....
Ο ένας
είναι για τα χάλια τους, από την ημέρα που έγιναν τμήμα του νέου Δήμου Βέροιας κι ο άλλος από τη νοσταλγία, για τα χρόνια που οι τρεις κοινότητες, ήταν αυτοτελής Δήμος. Το δεύτερο μοιάζει σαν δρόμος χωρίς γυρισμό, αν και κάποιες πρόσφατες πληροφορίες...

...από το μέτωπο του “Καλλικράτη 2”, άλλα αρχίζουν να λένε. Το πρώτο όμως είναι μια πραγματικότητα, στην οποία, ο Γιώργος Γουλτίδης, παλεύει μόνος του, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα και να δικαιώσει τους συγχωριανούς του, για την εμπιστοσύνη που εξακολουθούν να δείχνουν στο πρόσωπό του.

Και πως να μην το κάνουν, όταν ο δυναμικός δημοτικός σύμβουλος, είναι πάντα εκεί, όταν τον χρειάζονται και είναι αυτός που ασχολείται με τα “άλλα” θέματα της περιοχής, διότι “Βεργίνα” δεν είναι μόνο τα αρχαία.

Για παράδειγμα, στη διάρκεια της μεγάλης κακοκαιρίας του Γενάρη, όταν τα χιόνια μετέτρεψαν Βεργίνα, Παλατίτσια και Συκιά, σε... Σιβηρία, ο καταγγελτικός λόγος του Γιώργου Γουλτίδη, έγινε πανελλήνιο θέμα. "Εκ μέρους των κατοίκων Βεργίνας, Παλατιτσίων και Συκιάς, ευχαριστούμε τον Δήμο Βέροιας, που και σήμερα κράτησε, αυτό το όμορφο τοπίο Σιβηρίας, στα χωριά μας” είχε διαμηνύσει και το εύστοχο μήνυμά του, αναδημοσιεύθηκε μέχρι και σε Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας κυκλοφορίας κι ομολογουμένως, έπιασε τόπο. 


Παρόμοια παρέμβαση έκανε επίσης και για τα προβλήματα ύδρευσης, των χωριών της περιοχής του, μη διστάζοντας να τα βάλει ούτε και με τη ΔΕΥΑΒ. Όπως και στη συζήτηση για το θέμα του ΣΧΟΑΠ Βεργίνας (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) όταν δεν δίστασε να αποχωρήσει από τη συζήτηση, καταγγέλλοντας τον Δήμο Βέροιας, ότι αντιμετωπίζει τους δημότες της Βεργίνας “ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού” . Και άλλα πολλά.


Προχθές μόλις, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ήταν για ακόμη φορά, καταιγιστικός. Με αφορμή, την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Βεργίνας, έθεσε και πάλι επιτακτικά το θέμα στη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και καθιστώντας τον... “ηθικό αυτουργό” για ότι συμβεί στην περιοχή, λόγω έλλειψης αστυνομικής προστασίας. Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Δήμαρχο Βέροιας, για “αδράνεια”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αδιαφόρησε εντελώς στο θέμα της κατάργησης του αστυνομικού σταθμού της Βεργίνας. “Η Βεργίνα είναι προστατευμένη από την Ουνέσκο, αλλά απροστάτευτη από το ελληνικό κράτος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Πως να διαφωνήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου