Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Κώστα Βουτσά τίμησε η Ένωση Κινηματογραφιστών, με τον Βεροιώτη πρόεδρό της Γιώργο Βλαχογιάννη

Πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη) στην αίθουσα του Αριστοτέλειου θεάτρου της Θεσσαλονίκης, λαμπρή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος, πρόεδρος της οποίας είναι ο γνωστός Βεροιώτης αιθουσάρχης - επιχειρηματίας, Γιώργος Βλαχογιάννης, ιδιοκτήτης του κινηματογράφου της πόλης, “Σινέ Σταρ”. Αιθουσάρχες και φίλοι της Ένωσης από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ευρύτερα, βρέθηκαν μαζί σε μια ξεχωριστή ημέρα με τιμώμενο πρόσωπο τον μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Βλαχογιάννης, συγκινημένος μίλησε για το ρόλο και την αξία του κινηματογράφου, ως χώρου πολιτισμού και προβολής κουλτούρας και ιδεών, καταλήγοντας στην ανεκτίμητη προσφορά των ηθοποιών του θεάτρου, του σελιλόϊντ και της τηλεόρασης. Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Βλαχογιάννης ως θιασάρχης, είναι ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τον κινηματογράφο και τις επιχειρήσεις του θεάματος, σε πανελλήνιο επίπεδο και αποτελεί προσωπικότητα του κλάδου, με μεγάλη απήχηση, έχοντας τιμηθεί για την προσφορά και την επαγγελματική ευσυνειδησία του, πάρα πολλές φορές . Άλλωστε και το ίδιο το “Σταρ” της Βέροιας, ο “κινηματογράφος” του, είναι ζώσα μνήμη για όλα αυτά, έχοντας μια αδιάλειπτη παρουσία ως αίθουσα κινηματογράφου, θεάτρου και εκδηλώσεων, από το 1953 μέχρι σήμερα. Εξήντα οκτώ (68) ολόκληρα χρόνια.


Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης περιλάμβανε και αφιέρωμα στον ηθοποιό Κώστα Βουτσά, με χαρακτηριστικές στιγμές της 65χρονης καριέρας του και τιμητική βράβευσή του, για όλη αυτή την παρουσία και προσφορά του. Ακολούθησε και η κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Κινηματογραφιστών, που σημειώνουμε ότι εκπροσωπεί όλους τους χειμερινούς και θερινούς κινηματογράφους (αίθουσες) στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, και τα Ιόνια Νησιά.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι με την Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος, δραστηριοποιείται το ίδιο δυναμικά και η κόρη του Γιώργου Βλαχογιάννη, η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, επιχειρηματίας και η ίδια αλλά και άξια διάδοχος του “Σταρ” (μαζί με τον αδελφό της Θωμά Βλαχογιάννη), που είναι γνωστή για την πολύπλευρη παρουσία της, σε κοινωνικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς τομείς δραστηριοτήτων της Βέροιας αλλά και της πολιτικής, όντας δραστήριο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Παρόντες στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης πολλοί και ανάμεσά τους, ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης, ο Βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο Πρόξενος της Ρωσίας Μιχαήλ Χατκέβιτς, ο Πρόξενος της Λετονίας και Πρόεδρος του Ρωσικού Κέντρου Άγης Κυνηγόπουλος Άγις, η Διευθύντρια του Ρωσικού Κέντρου Ναταλία Σουπονίτσκαγια, ο πρώην Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ηθοποιοί και άνθρωποι του κινηματογράφου και του θεάτρου, εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και πολύς κόσμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου