Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΠΣΑΠ στο πλευρό του Καλί. Η ΠΑΕ Βέροια τι λέει;

Την ώρα που η επίσημη ΠΑΕ Βέροια, δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής, κανένα σχόλιο, σχετικά με την πρόθεση της ΠΑΕ Λάρισας και του Αλέξη Κούγια, να αναζητήσουν ακόμη και ποινικές ευθύνες, μέσω μήνυσης και προσφυγής σε πολιτικό - ποινικό δικαστήριο, με κατηγορίες για “βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη”, εναντίον του «Βεροιώτη» ποδοσφαιριστή, Σιρίλ Καλί, σε συνέχεια της γνωστής υπόθεσης τραυματισμού, του "Λαρισαίου" Ντοντό, στον πρόσφατο αγώνα Βέροιας – Λάρισας (1-1), έρχεται με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και εκφράζει τη συμπαράστασή του, προς τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Βέροια, με τον πλέον κατηγορηματικό αλλά και συναδελφικό τρόπο...

«…αναφορικά με τον συνάδελφο Καλί, ας γίνει, επιτέλους, κατανοητό σε εκείνους που βλέπουν, παντού, ύποπτους, ότι το παιχνίδι μας δεν έχει, μόνο, καλές αλλά και κακές, όπως και άτυχες στιγμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα..» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο ΠΣΑΠ.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση που αφορά συνολικά, την έκφραση συμπαράστασης, προς τους ποδοσφαιριστές Κούτρη, Μπέριο και Καλί, εκ μέρους του ΠΣΑΠ, τονίζοντας πως «διαπομπεύονται και σπιλώνονται ως εξιλαστήρια θύματα από εκείνους που αβίαστα σπεύδουν να τους κατηγορήσουν και να τους εκθέσουν». Και προφανώς αναφέρονται στην ΠΑΕ Λάρισα και στον πρόεδρό της.
Να σημειώσουμε ότι ο λόγος για την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, είναι μια προηγούμενη ανακοίνωση της ΠΑΕ Λάρισα. Σε εκείνη την ανακοίνωση της Λάρισας,  οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννενα, Λεονάρντο Κούτρης και Θοδωρής Μπέριος, αναφέρονται με σαφή υπονοούμενα, για τον «τρόπο" που αγωνίστηκαν, στον αγώνα Λεβαδειακού – ΠΑΣ Γιάννενα (όπου η ομάδα τους έχασε 2-1), ενώ ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Βέροια, Σιρίλ Καλί, κατηγορείται για «απάνθρωπη συμπεριφορά» εις βάρος του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή της Λάρισας, Ντοντό, σε σχέση με τη φάση του τραυματισμού του, στον αγώνα Βέροιας – Λάρισας. Μάλιστα, η ΠΑΕ Λάρισα αναφέρει ότι  θα καταθέσει μήνυση- αγωγή εναντίον του Καλί, για ««βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» ζητώντας και αποζημίωση 50.000 ευρώ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα Λεονάρντο Κούτρη και Θόδωρου Μπέριο, όπως και στον ποδοσφαιριστή της Βέροιας Σιρίλ Καλί, οι οποίοι διαπομπεύονται και σπιλώνονται ως εξιλαστήρια θύματα από εκείνους που αβίαστα σπεύδουν να τους κατηγορήσουν και να τους εκθέσουν.
Οι συνάδελφοι Κούτρης και Μπέριος έχουν αποδείξει τον επαγγελματισμό και το ήθος τους ενώ αναφορικά με τον συνάδελφο Καλί, ας γίνει, επιτέλους, κατανοητό σε εκείνους που βλέπουν, παντού, ύποπτους ότι το παιχνίδι μας δεν έχει, μόνο, καλές αλλά και κακές, όπως και άτυχες στιγμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σκοπιμότητα.
Δυστυχώς, η πρακτική ορισμένων, εντελώς συμπτωματικά, πάντα των ίδίων που κάθε φορά κοιτούν αλλού για ευθύνες, αντί να κάνουν αυτοκριτική, είναι διαχρονικά η ίδια και παραμένει αναλλοίωτη, ειδικά όταν βρίσκονται κάτω από πίεση και αναζητούν στηρίγματα στην κοινή γνώμη και αποδοχή από το περιβάλλον της ομάδας τους.
Και πάντα, για τον ίδιο άνθρωπο, φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές. Ο εύκολος στόχος, δηλαδή.
Ο Π.Σ.Α.Π. είναι στο πλευρό των συναδέλφων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι άδικα δέχθηκαν επίθεση, τους τιμά και τάσσεται αλληλέγγυος τους.
Οι επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, απλώς, μας συσπειρώνουν και μας βρίσκουν όλους απέναντι σε όποιον δεν μπορεί να δεχθεί ότι κάποτε πρέπει να μάθει πως υπάρχουν και όρια".

Ερώτημα του troika24:
Η ΠΑΕ Βέροια, τι κάνει;
Θα πάρει θέση; Θα σχολιάσει; Θα πει κάτι για τον ποδοσφαιριστή της;



----------------------

Για το ίδιο θέμα, έχουμε αναφερθεί 
και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του troika24
με λεπτομέρειες για τις προθέσεις της ΠΑΕ Λάρισα
που μπορείτε να το διαβάσετε
ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Για ποια επίσημη Βέροια μιλάμε;
    Γι'αυτήν που άφησε την ομάδα στην τύχη και στο έλεος του Θεού;
    Για αυτούς που δεν πήραν θέση ποτέ κατά της διαιτησίας(νομίζω πως η Βέροια είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει εκδόσει επίσημη ανακοίνωση κατά της διαιτησίας).
    Από αυτούς τους ανύπαρκτους περιμένετε τέτοια αντίδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή