Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης φέρνει την Αργεντινή στην Ημαθία

Την παραγωγική Ημαθία και την αρχαία Μακεδονία, με επίκεντρο τη Βεργίνα, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Ελλάδα, ο ημαθιώτης βουλευτής, Γιώργος Ουρσουζίδης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε, στην πρεσβεία της Αργεντινής, στην Αθήνα, ως μέλος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Αργεντινής.
Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Ελλάδα είναι η κα Carolina Pérez Colman, διπλωμάτης που χαρακτηρίζεται για τη δημιουργική εξωστρέφεια που δείχνει, στην ανάδειξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Αργεντινής, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συναντήσεις κοινού ενδιαφέροντος αλλά και επισκεπτόμενη πολλές περιοχές της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, παρέθεσε και γεύμα γνωριμίας και στην Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Αργεντινής, της Βουλής των Ελλήνων, πρόεδρος της οποίας είναι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Γιώργος Ντζιμάνης, αντιπρόεδρος, ο βουλευτής Ηρακλείου (Ποτάμι), Σπύρος Δανέλλης και Γραμματέας, ο Γιώργος Ουρσουζίδης.
Θέλοντας να ανταποδώσει αυτή τη φιλοξενία, ο Ημαθιώτης βουλευτής, επισκέφθηκε σήμερα (22.02.2017) την κα Carolina Pérez Colman και εκτός από...
...τα εθιμοτυπικά και τα θέματα της Επιτροπής, βρήκε την ευκαιρία να προβάλει, στην εκπρόσωπο της Αργεντινής στην Ελλάδα, τόσο το παραγωγικό μοντέλο της Ημαθίας, όσο και την ιστορική ελληνικότητα της Μακεδονίας, με επίκεντρο τη Βεργίνα.

Για την επίσκεψη αυτή, σε δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Γιώργος Ουρσουζίδης αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ανταπέδωσα την εξαιρετική φιλοξενία της Πρέσβειρας, με την επίσκεψή μου στην Πρεσβεία, προσφέροντας της ένα τόμο ιστορικού περιεχομένου, με θέμα την αρχαία Μακεδονία “Βεργίνα - ο τόπος και η ιστορία του”, καθώς επίσης και ομοίωμα της περίφημης “ΣΑΡΙΣΑ”, βασικό επιθετικό όπλο στην πολεμική τακτική των αρχαίων Μακεδόνων. Πρόσφερα επίσης ένα φημισμένο κρασί από την περιοχή της Νάουσας, το γνωστό “ξινόμαυρο - Νάουσα”, εκφράζοντας παράλληλα, για μία ακόμη φορά, την απεριόριστη συμπάθεια κι εκτίμηση στο πρόσωπο και το ρόλο της, για τη συναντίληψη και συνεργασία μεταξύ των δύο λαών. Ενημέρωσα την Πρέσβειρα για το παραγωγικό μοντέλο της Ημαθίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καλώντας τη να επισκεφτεί τον τόπο μας, ώστε να γνωρίσει από κοντά την ομορφιά και τη μοναδικότητα του αρχαιοελληνικού μας πλούτου. Εξέφρασα την επιθυμία για ανανέωση των συναντήσεων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Αργεντινής της Βουλής των Ελλήνων”.

“Η κ. Carolina Pérez Colman, δήλωσε απερίφραστα, ότι θα ανταποκριθεί” καταλήγει ο Γιώργος Ουρσουζίδης κι αυτό είναι η ουσία της υπόθεσης, διότι μια τέτοια επίσκεψη μπορεί να αποδειχθεί αποδοτική για την Ημαθία, εάν δεν περιοριστεί στα τυπικά και στα εθιμοτυπικά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κα Colmam ανταποκρινόμενη σε παρόμοιες προσκλήσεις, έχει επισκεφθεί την Κρήτη, φιλοξενούμενη της Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου, τον Δήμο Πειραιά, φιλοξενούμενη του Δημάρχου και της ναυτιλιακής κοινότητας του μεγάλου λιμανιού της Ελλάδας και άλλες περιοχές. Σε όλες αυτές τις επισκέψεις, κυρίαρχες ήταν οι συζητήσεις για θέματα της τοπικής οικονομίας, του τουρισμού και της προώθησης της διμερούς συνεργασίας. Ανάλογη πιστεύουμε ότι θα είναι και η ατζέντα μιας επίσκεψης της κας Colman και στην Ημαθία, σε υλοποίηση της πρόσκλησης του Γιώργου Ουρσουζίδη.

Στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας Αργεντινής, περιλαμβάνονται συμφωνίες συνεργασίας, στον οικονομικό τομέα (με έμφαση στην ενίσχυση των εμπορικών, βιοτεχνολογικών και ενεργειακών ανταλλαγών) όπως και και στον επιστημονικό – τεχνικό τομέα. Υπάρχει επίσης και συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου