Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Διευκρινήσεις για τη “λαιμητόμο” του αγροτικού ΦΠΑ, δόθηκαν στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Διαβάστε για το θέμα που κυριάρχησε και παραπολιτικά σχόλια για τους “παρόντες” και τους “απόντες”

Η φορολογία των αγροτών, ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε την Κυριακή, στη Βέροια, το Επιμελητήριο Ημαθίας, με την υποστήριξη της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας.
Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στο θέμα του ΦΠΑ, καθώς είναι ένα θέμα που “καίει” και τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας, διότι
από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι αγρότες που ξεπερνούν σε ετήσιο τζίρο, τις 15.000 ευρώ, εντάχθηκαν...
...στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, το οποίο συνεπάγεται την υποχρέωση τήρησης παραστατικών και έκδοσης φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων κλπ) και υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ ανά τρίμηνο. Δημιουργήθηκε επίσης κι ένα μεγάλο μπέρδεμα, με το θέμα των επιδοτήσεων (πλαφόν 5.000 ευρώ για μετάταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ) και του αρχικού συνυπολογισμού, στο 2016, επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν για παραγωγές προηγουμένων ετών, μια υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και οδήγησε σε νομοθετικές ρυθμίσεις
Κι αυτός είναι ο λόγος, που στο ακροατήριο της ημερίδας του Επιμελητηρίου, οι λογιστές είχαν την τιμητική τους, ούτε είναι τυχαίο, που επιλέχθηκαν δύο συγκεκριμένες εισηγήτριες. Οι κυρίες Καρύδα Αικατερίνη και Αθανασάκη Φωτεινή, από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Τμήμα ΦΠΑ).

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ...

Σε σχέση με τις παρουσίες που... “ξεχώρισαν”, ήταν οι δύο πρόεδροι των φορέων που διοργάνωσαν την ημερίδα, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Χρήστος Γιαννακάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής κ.α.


...ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ...

Οπότε, με τέτοιους “πρωταγωνιστές” ήταν λογικό, στα πηγαδάκια της ημερίδας, να γίνουν και αρκετές “πολιτικές” συζητήσεις, να “σταλούν” μηνύματα με φωτογραφικά στιγμιότυπα (μέσω..
selfie ή όχι) και να “ψιθυριστούν” διάφορα, για το αγαπημένο “σίριαλ” της Ημαθίας, δηλαδή τη σύνθεση του τοπικού ψηφοδελτίου της ΝΔ (με αναφορές και σε ονόματα, που κοντεύουν να γίνουν ανέκδοτο).



... ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Εντύπωση προκάλεσε, η απουσία από την ημερίδα, του βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, που είναι και αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος, για θέματα ΦΠΑ και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα του ΦΠΑ των αγροτών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου