Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Παραμένει «ζωντανή» η Βιομηχανία Ζαχάρεως. Προχωρά ο διαγωνισμός για τη Σερβία, "τρέχει" νέος για τα ακίνητα στην Ελλάδα. Αναλυτικά τιμές και στοιχεία.


Κανονικά προχωρά ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως στην Σερβία, δήλωσε χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μάνης, σημειώνοντας πως, "όλοι δουλεύουμε εντατικά, ώστε η εταιρεία να παραμείνει ζωντανή, να τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και να λειτουργεί πλέον με σωστούς εταιρικούς κανόνες και με όρους του μέλλοντος".  Ο ίδιος επιβεβαίωσε και πάλι, ότι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους "μνηστήρες" από τη Σερβία, αλλά και από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημείωσε ότι ως ελάχιστο τίμημα έχουν τεθεί τα 25 εκατ. ευρώ.
Στο μεταξύ,...

...προθεσμία μέχρι την 3η Μαρτίου 2017 έχουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να υποβάλλουν τις προσφορές τους στο νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό πώλησης ακινήτων της ΕΒΖ, στην Ελλάδα, που επαναπροκήρυξε η Πειραιώς Real Estate. Τονίζεται ότι μαζί με την προσφορά οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν και εγγυητική επιστολή ίση με το 5% του τιμήματος που προσφέρουν.

Ο νέος διαγωνισμός που "τρέχει" αφορά σε αναπροσαρμογή του ελάχιστου τιμήματος, από τα 2,9 εκατ. ευρώ στα 4 εκατ. ευρώ, για το ημιτελές ακίνητο της ΕΒΖ στην παραλιακή οδό Κουντουριώτου στη Θεσσαλονίκη. Το ακίνητο διαθέτει κύριους χώρους 4.846,54 τετραγωνικών μέτρων, βοηθητικούς 564,70 τμ και δύο υπόγεια που χρησιμεύουν και ως πάρκινγκ 1131,74 και 1010 τμ αντιστοίχως. Η αποτίμηση του οκταόροφου κτιρίου με τα δύο υπόγεια, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του λιμανιού αυξήθηκε, προφανώς λόγω των προσφορών που υποβλήθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό στις αρχές Φεβρουαρίου, χωρίς τελικά ο πλειοδότης να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Ο νέος πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά σε τέσσερα ακόμη ακίνητα της ΕΒΖ, για τα οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον στον πρώτο διαγωνισμό. Σε αυτά τα τέσσερα ακίνητα (εργοστάσιο Λάρισας, εργοστάσιο Ξάνθης, γραφεία - εργαστήρια στη Σίνδο, διαμέρισμα στο Κολωνάκι), το ελάχιστο τίμημα δεν έχει αναπροσαρμοστεί. Το ελάχιστο τίμημα ανά ακίνητο διαμορφώνεται ώς εξής:

Το εργοστάσιο της Λάρισας διατίθεται έναντι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ. Οικόπεδο 381,7 στρεμμάτων στην περιοχή του Συκουρίου, επί του οποίου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 27 στρεμμάτων -τα 12,1 στρέμματα αφορούν παραγωγικούς χώρους και τα 14,9 στρέμματα αποθήκες και χώρους γραφείων.

Το εργοστάσιο της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού, θα αλλάξει χέρια έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 691,4 στρεμμάτων στην περιοχή Πετροχωρίου, όπου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 51,2 στρεμμάτων -τα 44 στρέμματα είναι χώροι παραγωγής και τα 7,1 στρέμματα αποθήκες και χώροι γραφείων.

Το ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης διατίθεται με ελάχιστη τιμή τα 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 83,5 στρεμμάτων, στο οποίο υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις 1702 τετρ. μέτρων.

Διαμέρισμα 3ου ορόφου, εμβαδού 123,55 τετρ. μέτρων, στην οδό Σκουφά 52, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Η ελάχιστη τιμή ορίζεται στις 260.000 ευρώ.

Η πώληση των ακινήτων εντάσσεται στη διαδικασία εξυγίανσης των οικονομικών της ΕΒΖ που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην εταιρεία, το υπουργείο Ανάπτυξης και την Τράπεζα Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου