Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσφυγες σε ξενοδοχείο της Βέροιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν το απόγευμα, περίπου 140 πρόσφυγες, μεταφέρθηκαν για προσωρινή διαμονή, στο ξενοδοχείο “Βέροια”, που βρίσκεται στο δρόμο Βέροιας - Πατρίδας.
Πρόκειται για μετακίνηση προσφύγων από Κέντρο Φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης (Ωραιόκαστρο) που έκλεισε, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που έμεναν εκεί.
Οι πρόσφυγες, μέσω...

...απευθείας συμφωνίας με το ξενοδοχείο, Οργάνωσης που είναι αρμόδια για τη φιλοξενίας τους, μετακινήθηκαν στο ξενοδοχείο, στο πλαίσιο μίσθωσης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μίσθωση, έχει χρονική διάρκεια δύο μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε.

Σε άλλες περιπτώσεις, μίσθωσης ξενοδοχείων για φιλοξενία προσφύγων, οι ξενοδοχειακές μονάδες που συνάπτουν συμβάσεις, λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση 23 ευρώ ανά άτομο, ενώ με ρητό τρόπο προβλέπεται ότι στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η παροχή πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού γεύματος, καθώς και η παροχή παιδικού ή βρεφικού γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου