Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Δημήτρης Πρωτοψάλτου: Ο βεροιώτης Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένας βεροιώτης, αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο, στη νέα “σελίδα” του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη, με την επίσημη μεταβίβασή του, στο ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για τον Δημήτρη Πρωτοψάλτου, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος, που αντικατέστησε στη θέση αυτή, έναν άλλο βεροιώτη, τον Γιάννη Τροχόπουλο, που τον Απρίλιο του 2016, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Αναγνωρισμένες...
... αυθεντίες πλέον, και οι δύο, σε θέματα οργάνωσης, στρατηγικής και επικοινωνίας, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, αρχικά μέσω του πρωτοποριακού έργου, που παρουσίασαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και πέτυχαν επάξια, πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Μετά, ακολούθησε η πορεία τους, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σκαλί – σκαλί, βήμα – βήμα.

Εκεί όπου πλέον, ο Γιάννης Τροχόπουλος δημιούργησε και αποχώρησε, ο δε Δημήτρης Πρωτοψάλτου συνεχίζει να δημιουργεί, αναλαμβάνοντας και τη γενική διεύθυνση, του νέου στόχου: Να μπορέσει το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, να εισχωρήσει στην ελληνική κοινωνία, για τους πολλούς και όχι για την ελίτ, να συνδέσει πιο στενά τον πολιτισμό με την καθημερινή ζωή, να αποδείξει ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια, διότι είναι πραγματική ανάγκη, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ελπίδα σε ένα καλύτερο κόσμο.

Ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου θα πετύχει και πάλι. Επειδή είναι ξεχωριστά ευφυής, δημιουργικός, καινοτόμος, εργάζεται ομαδικά και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες, επειδή έχει γνώση, θέληση και προσόντα. Και κυρίως θα πετύχει, γιατί πιστεύει στη νέα σελίδα του Ιδρύματος, όχι μόνο επειδή είναι ένας από τους... “συγγραφείς” της, αλλά γιατί το θέλει πραγματικά, χωρίς αμφιβολίες και αμφισβητήσεις.



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ...



Ο Δρ. Δημήτρης Πρωτοψάλτου, είναι γέννημα θρέμμα της Βέροιας. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στα Συστήματα Πληροφόρησης από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης το 2007.
Από το Πανεπιστήμιο του Manchester (UMIST) απόκτησε το πτυχίο B.Eng στη Μηχανική Λογισμικού και μεταπτυχιακό M.Sc στη Διαχείριση Τεχνολογίας ,από το Manchester School of Management. Συνεργάστηκε με τη Σχολή Δικαίου του Πανεπιστημίου της Γενεύης, εμπλεκόμενος σε πρόγραμμα για την ηλεκτρονική διαιτησία του Ελβετικού Εθνικού Ιδρύματος.
Ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και υπεύθυνος για τη στρατηγική μέσων και επικοινωνίας, η οποία οδήγησε στη διεθνούς κύρους βράβευση της Βιβλιοθήκης, το 2010, από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για την προώθηση της πρόσβασης στη μάθηση. Έχει συμβάλει στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EuropeanaAwareness, EuropeanaLocal, PULMAN, CALIMERA, Untold Stories και ISTAR. Επίσης έχει αναπτύξει το “Future Library”, το πρώτο κοινωνικό δίκτυο στην Ελλάδα για ανθρώπους από πολιτιστικά ιδρύματα. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής, του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

troika24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου