Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Έγινε της... Νάουσας !!!

Ένα φωτορεπορτάζ – υπερπαραγωγή, με δεκάδες στιγμιότυπα από τις σημερινές αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας, δημιούργησε με τον φωτογραφικό φακό του, ο ρέκτης Θόδωρος Ελευθεριάδης και τις ανάρτησε στη δημοφιλή και πολύπλευρη ιστοσελίδα του, “Έπεα Πτερόεντα”
Πρόκειται για φωτογραφίες, χαρακτηριστικές του αποκριάτικου πνεύματος που επικράτησε σήμερα στην πόλη, στο Δημαρχείο, στην αποκριάτικη παρέλαση και στους δρόμους της. Πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Νάουσας Ν. Κουτσογιάννης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θόδωρος Τεληγιαννίδης, η αρχαιολόγος Αγγελική Κοταρίδου κ.α.
Επιλέξαμε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, που τα αναδημοσιεύουμε, με δικό μας σχολιασμό και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω:


Βρέχει - χιονίσει, η Νάουσα θα γλεντήσει
Βρέχει - χιονίσει, οι Απόκριες είναι στην ιδιοσυγκρασία των Ναουσαίων, είναι στο DNA των κατοίκων της πόλης και συμπαρασύρουν επισκέπτες και φιλοξενούμενους. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά φέτος, που καμία βροχή, καμιά αντάρα από Ντούρλια μεριά, δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την ορμή της Ναουσαίϊκης Αποκριάς. Το διπλανό στιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό.


ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ (μερικοί)


Παρόντες στις σημερινές αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης (τον λες και κάτοικο Νάουσας, λόγω του mansion που διαθέτει στην Κουτσούφλιανη). Το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθούν τα δρώμενα, φαίνεται από τον ενθουσιασμό τους, στη φωτογραφία μαζί με τον Δήμαρχο Νάουσας. Με το ίδιο ενδιαφέρον είδαν οι Ναουσαίοι και την ενδυματολογική προτίμηση του Ηλία Ψινάκη. Κάποιοι, λέγεται, έσκασαν από... ζήλια!

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ


Η Αγγελική Κοτταρίδη, Dr αρχαιολόγος και προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ήταν επίσης παρούσα στη Νάουσα. Δεν είναι από τα πρόσωπα που περνούν απαρατήρητα. Για πολλούς λόγους. Στην πρόσφατη "διαμάχη" φορέων της Βέροιας, με την Προϊσταμένη, γνωστοί Ναουσαίοι διατύπωσαν την άποψη ότι πολύ θα ήθελαν να είχαν στην πόλη τους, μια Κοτταρίδη. Το ίδιο φαίνεται να επιθυμεί και ο Δήμαρχος Νάουσας, ενώ πληροφορίες του troika24 αναφέρουν μέχρι και στόχους για δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου Νάουσας. Θα δείξει...


 Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ήταν επίσης σήμερα στη Νάουσα και είχε την ευκαιρία να τα ξαναπεί με τον καλό φίλο του, Νίκο Κουτσογιάννη, τον Δήμαρχο της Νάουσας. Και να δεχθεί την περιποίησή του, όπως και όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Το στιγμιότυπο μεταξύ των δύο, δεν είναι απλώς μια ένδειξη τυπικής φιλοξενίας, αλλά μια επιβεβαίωση αληθινής εκτίμησης και πραγματικής φιλίας.


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 



Τζιτζικώστας, Τεληγιαννίδης, Καρατζιούλα.
Τα λόγια είναι περιττά... όχι όμως "την ώρα που χωρίζουμε" !!!
Κι αυτό επειδή οι εθνικές εκλογές απομακρύνονται και η Νίκη Καρατζιούλα, δεν θα "χωρίσει" απο την τριάδα αλλά μπορεί ακόμη να συνεχίσει ως Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας, μαζί με τον πάντα παρόντα Θεόφιλο Τεληγιαννίδη. Είναι όμως "τα λόγια περιττά" για να περιγραφεί αυτό που φαίνεται από την παραπάνω φωτογραφία. Ότι οι τρεις τους, αποτελούν τη βασική ομάδα της Περιφέρειας στο Νομό Ημαθίας. Και ο Αντιπεριφεριάρχης ίσως, αυτός όμως, τώρα τελευταία, όλο και απουσιάζει. 




 ΨΙΝΑΚΗΣ -ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ - ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ






Τρία ακόμη στιγμιότυπα, από τις σημερινές αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας, όπου έγινε... της Νάουσας. Αυτή την τριάδα, Τζιτζικώστα - Ψινάκη - Κουτσογιάννη, να την λάβετε υπόψη σας, στα σοβαρά και όχι στα... καρναβαλίστικα. Και θα το διαπιστώσετε σύντομα.

Σταματάμε όμως την "κατάχρηση" και σας παραπέμπουμε, στο πλούσιο και αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ, από τις  σημερινές εκδηλώσεις της Νάουσας, που παρουσιάζει στο "Έπεα Πτερόεντα", ο Θόδωρος Ελευθεριάδης.
Θόδωρε ευχαριστούμε και χρόνια πολλά.
Το φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου