Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ημαθιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκος Τουλίκας, πρώτος λαμπαδηδρόμος για την παράδοση της φλόγας των χειμερινών Special Olympics, που θα γίνουν στην Αυστρία

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Νίκος Τουλίκας, από το Νησί Ημαθίας, θα είναι ο πρώτος Έλληνας λαμπαδηδρόμος αθλητής, στη λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την Τελετή Αφής της “Φλόγας της Ελπίδας”, των XΙ Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics, που φέτος θα διεξαχθούν στην Αυστρία, από τις 14 έως τις 25 Μαρτίου (στις πόλεις Graz, Schladming, Ramsau, Schladming-Rohrmoos). Η Τελετή Αφής της Φλόγας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 11,30 το πρωί, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και της μεγάλης οικογένειας των SPECIAL OLYMPICS HELLAS.

Στην Τελετή έχει προσκληθεί όλη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, οι διαπιστευμένοι στη χώρα μας Πρέσβεις, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Χώρου, μέλη της ΔΟΕ και ΕΟΕ, Μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων «Αυστρία 2017», καθώς και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το γεγονός αυτό θα τύχει ευρείας δημοσιότητας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, αφού το ενδιαφέρον διεθνών τηλεοπτικών δικτύων είναι δεδομένο, λόγω του ανθρωπιστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του Διεθνούς Κινήματος Special Olympics.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
Αμέσως, μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία, στην οποία θα λάβουν μέρος αθλητές των Special Olympics με την υποστήριξη - ενθάρρυνση και συμμετοχή Ελλήνων Αστυνομικών, που είναι οι Φύλακες της Φλόγας, οι οποίοι αποκαλούνται διεθνώς «Law Enforcement Torch Runners – LETR», καθώς και μαθητών Δημοσίων και Διεθνών Ιδιωτικών Σχολείων και Εθελοντών των Special Olympics Hellas. Πρώτος από όλους, στη λαμπαδηδρομία, θα ξεκινήσει ο Νίκος Τουλίκας.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 αθλητές από 110 χώρες, συνοδευόμενοι από 1.100 προπονητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 8 διαφορετικά χειμερινά αθλήματα, ενώ 800 διαιτητές – κριτές, 5.000 μέλη οικογενειών, 1.000 δημοσιογράφοι και 3.000 εθελοντές θα είναι εκεί για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Οι Special Olympics Ελλάς, στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, συμμετέχουν με 25μελή αποστολή, με τους αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος στο Αλπικό Σκί (Alpine Skiing), στο Σκί Αντοχής (Cross Country Skiing ) και σε Αγώνες ταχύτητας με χιονοβατήδες (Snow Shoeing).

Ο Ημαθιώτης παγκόσμιος πρωταθλητλης, Νίκος Τουλίκας, θα πάρει μέρος στους αγώνες, αγωνιζόμενος στο Σκι Αντοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου