Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Για το άλλο, με τον... Τοτό, θα πει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας;

Δρυὸς πεσούσης πας ανὴρ ξυλεύεται, είπε κάποτε ο Μένανδρος και η φράση του, έμεινε στην ιστορία. Μεταφορικά σημαίνει πως όταν κάποιος ισχυρός, χάσει τη δύναμή του, όλοι σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν και να τον “ξηλεύσουν”. Μόνο που στην περίπτωση που θα σχολιάσουμε παρακάτω, μάλλον θέλουν να τον κόψουν... “φέτες”, αφού πρόκειται για τη... φέτα.  Αναφερόμαστε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, που βρήκε αφορμή από......τον αδαή και έωλο τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της φέτας, η Νέα Δημοκρατία Ημαθίας και έσπευσε να κάνει πράξη, τη φράση του Μένανδρου, μέσω μιας ανακοίνωσης. Πριν όμως κάνουμε τη δημοσίευση της ανακοίνωσης (παρακάτω), θέλουμε να κάνουμε κάποια σχόλια.

Τους αρέσει δεν τους αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, η ΝΔ αυτή τη στιγμή, είναι ισχυρή, μη λέμε χαζά. Δείχνει πως έχει το πάνω χέρι, δημοσκοπικά τουλάχιστον, άσχετα αν φαίνεται να προηγείται, επειδή χάνουν αυτοί και όχι επειδή κερδίζει αυτή. Προηγείται όμως...

Από την άλλη, έχει και η Νέα Δημοκρατία, τις “πτώσεις” της. Πτώσεις γδουπώδεις κάποιες φορές, όπως και στην περίπτωση της φέτας. Εκεί, όντως βρήκε αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, να τους κάνει με τις “φέτες”.

Λαλίστατοι οι Συριζαίοι της Ημαθίας, έδωσαν στη δημοσιότητα, μια ανακοίνωση-γίγας των 840 λέξεων (!!!) κατά της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκοντας πάτημα και ευκαιρία. Όχι βέβαια πως και οι Συριζαίοι έχουν καθαρή τη φωλιά τους, στο θέμα, αλλά όσο να 'ναι, εάν χρησιμοποιήσουμε τη μέτρηση Βιλαρίμπα – Βιλαμπάχο, αυτοί μάλλον κατά Βιλαρίμπα μεριά πέφτουν, ενώ στο... Βιλαμπάχο, ακόμη τρίβουν...

Αυτή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, τη δημοσιεύουμε παρακάτω, για λόγους δεοντολογίας, αφού προηγουμένως δημοσιεύσαμε και την ανακοίνωση της ΝΔ Ημαθίας, στην οποία απαντούν. Πριν όμως, θέλουμε να κάνουμε μια ερώτηση, για τον... Τοτό.

Για το άλλο, με τον... Τοτό, θα μας πει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας;

Ο Τοτός, ως γνωστόν, λέει ανέκδοτα, όμως κι αυτό που θα αναφέρουμε, σαν ανέκδοτο είναι. Εννοούμε την υπόθεση, με το “δωράκι” των 2.000 ευρώ, που έλαβαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, όπως όλης της χώρας, στο πλαίσιο μιας κατ΄ εξαίρεση μείωσης, της εισφοράς αλληλεγγύης. Γνωστή υπόθεση, αγγίζει το ίδιο και τον Νεοδημοκράτη βουλευτή Ημαθίας, όμως αυτός είναι... “δεξιός”. Εμείς από τους αριστερούς θέλουμε μια άποψη, διότι από αυτούς περιμένουμε να δείξουν ευαισθησία.

Οι αριστεροί της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, θα μας πουν και την άποψή τους, για αυτό το “δωράκι” προς τους βουλευτές; Θα φανούν το ίδιο λαλίστατοι, όπως και στην ανακοίνωσή τους, για τη φέτα; Και δεν χρειάζεται να το κάνουν, με... 840 λέξεις. Αρκούν δυο -τρεις λέξεις.
Έχουν;


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ

Σε σχέση με την υπόθεση της φέτας και ως κριτική απάντηση, για τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα η ΝΔ Ημαθίας, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Κάποιοι μας κάνουν πλάκα από την ΝΔ . Αν θυμόμαστε καλά, πριν λίγες μέρες τη συμφωνία CETA στην ευρωβουλή την ψήφισαν οι εξής ευρωβουλευτές: Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη, Βόζενμπεργκ, Ζαγοράκης. Ποιανού κόμματος ευρωβουλευτές είναι αυτοί; Της Ν.Δ.. Φυσικά την ψήφισαν και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Αρνητικά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Στέλιος Κούλογλου , οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και οι ανεξάρτητοι.

Τι κάνει η συμφωνία CETA για την ελληνική φέτα; Αφήνει μία καναδική εταιρία, η οποία είχε αρχίσει πριν από το 2013 να παρασκευάζει τυρί που ονομάζει «φέτα», μπορεί να συνεχίσει την παραγωγή του για την αγορά του Καναδά, και να το εξάγει αλλά όχι στην Ευρώπη. Με την συμφωνία CETA (ΕΕ-Καναδά) κατοχυρώνονται πλήρως η παρμεζάνα και το ροκφόρ απαγορεύοντας στις Πολυεθνικές να διακινούν στον Καναδά απομιμήσεις τυριών τους, ενώ δεν κατοχυρώνεται η Φέτα.

Η δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου εμπορίου, ότι μετά από την 5ετία θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για κατοχύρωση, δεν είναι δεσμευτικό νομικό κείμενο και δεν διασφαλίζει την μελλοντική κατοχύρωση της Φέτας.

Ουσιαστικά με τις ως άνω διεθνείς εμπορικές συμφωνίες νομιμοποιείται, με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου και ακολούθως της Ελληνικής Κυβέρνησης (αν εγκριθεί η CETA όπως προτείνεται στην Ελληνική Βουλή), ο υπάρχον αθέμιτος ανταγωνισμός λευκών τυριών όπου Πολυεθνικές εταιρείες θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν στην παγκόσμια αγορά εκμεταλλευόμενες καταχρηστικά το όνομα και την ποιότητα της Φέτας.

Αν προστατεύονταν η Φέτα στις διεθνείς αγορές των 12 χωρών που διαπραγματεύεται η ΕΕ θα είχε ως αποτέλεσμα την διακριτότητά της και την εκτόπιση από την αγορά των απομιμήσεων φέτας, άρα και την αύξηση των τιμών της Φέτας στις εξαγόμενες ποσότητες με συνέπεια την αύξηση της Ελληνικής παραγωγής και απασχόλησης στον τομέα της Φέτας και των 21

Το άρθρο 20 της συμφωνίας (σελίδα 157 της συμφωνίας) λέει ρητά για το δικαίωμα των Καναδών να παράγουν feta made in Canada και τύπου φέτα. Το σημαντικότερο είναι ότι το καθεστώς αυτό δημιουργεί προηγούμενο για τις άλλες 12 χώρες που διαπραγματεύεται τώρα η ΕΕ. Σύμφωνα με τον ΠΟΕ ισχύει το Most Favoured Nation δηλαδή πλεονέκτημα που δίνεις σε μία χώρα το δίνεις και σε άλλες. Άρα οι παγκόσμιες αγορές χάνονται άμεσα εκτός ΕΕ και μακροπρόθεσμα και εντός της ΕΕ αφού οι Πολυεθνικές θα μπορούν αργότερα και στην ΕΕ να πουλούν τύπου φέτα με εισροές μεταλλαγμένων ζωοτροφών μάλιστα καλυπτόμενες από την εταιρική επιδιαιτησία που θα ισχύει μετά την 3ετία προσωρινής εφαρμογής.

Τα ΠΟΠ προϊόντα δεν είναι απλά εμπορεύματα προς κερδοσκοπία των Πολυεθνικών, γιατί ενσωματώνουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, την βιοποικιλότητα και τον πολιτισμό των τοπικών κοινωνιών όπου παράγονται.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Κεφαλογιάννης, αμέσως μετά τη συμφωνία; «Κοιτάξτε, ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του οικονομική ανάλυση, αλλά όταν υπάρχει κίνηση εμπορίου σίγουρα δημιουργούνται θέσεις εργασίας, Τα καλύτερα πανεπιστήμια, οι καλύτερες μελέτες, οι μελέτες της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύουν ότι είναι μία ωφέλιμη συμφωνία και για τα δύο μέρη»!

Τι λέει ο ΣΕΒΓΑΠ

``Εκφράζει την αντίθεσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) για την εξαίρεση της φέτας από τη λίστα των προστατευμένων ευρωπαϊκών τυριών, στην εμπορική συμφωνία (CETA) που υπέγραψε η ΕΕ με τον Καναδά΄΄. Αυτή την ανάλυση δεν την έλαβε υπόψη ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ποιος καταδίκασε την συμφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, κατονομάζοντας τα κόμματα που την ψήφισαν; Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Κύρτσος , ο οποίος κατέθεσε και ανάλογο ψήφισμα. Αν δεν κάνουμε λάθος είναι μέλος του κόμματος.

Μιλώντας σε πάνελ για την αγροτική παραγωγή κατά την τρίτη ημέρα του 2ου Delphi Economic Forum, 5-3-2017 ο Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι το «μεγάλο στοίχημα της ανάταξης της χώρας και της οικονομίας δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν κερδηθεί πρωτίστως στην ύπαιθρο». Δουλεύουμε με την Κομισιόν για να απαγορευτεί η χρήση του όρου φέτα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, στον απόηχο του θέματος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη χρήση του όρου ‘φέτα’ από Καναδούς παραγωγούς στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA της Ε.Ε. με τον Καναδά.

Φαίνεται λοιπόν καθαρά ποιος υποστηρίζει τα ελληνικά παραδοσιακά προίόντα.

Ποιόν νομίζετε ότι δουλεύετε εκεί στη ΝΔ; Προσπαθείτε να κρύψετε το αντεθνικό σας προσωπείο, λέγοντας ότι, ``δεν φταίμε εμείς (που την ψηφίσαμε) , αλλά οι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; (που δεν την ψήφισαν)΄΄ . Μάλιστα διοργανώσατε σύσκεψη για την ελληνική φέτα και δεν ντρέπεστε. Η υποκρισία σ΄αυτόν τον τόπο περίσσεψε. Σας το επαναλαμβάνουμε για μία κόμη φορά.

Η δική σας αλήθεια είναι το Ψέμα. Τις μάσκες των δήθεν αγωνιστών , των δήθεν υποστηρικτών των ελληνικών συμφερόντων θα σας τις πετάξουμε. Οι πράξεις σας το αποδεικνύουν, ποιοι πραγματικά είστε. Ο Ελληνικός λαός, που τόσα υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, γνωρίζει την αλήθεια. Εδώ και 40 χρόνια οι δικές σας πολιτικές φέρανε, την οικονομία σ΄αυτήν την κατάσταση, οι δικές σας πολιτικές κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή.

Δεν είστε από παρθενογέννηση. Έχετε τεράστιες ευθύνες και ο ελληνικός λαός τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 σας τις απέδωσε και να είστε σίγουροι ότι το ίδιο θα πράξει και το 2019."-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου