Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πότε μήλα, πότε φύλλα. Εκεί χάνεται η μπάλα, πρόεδρε......

“Έχει χαθεί η μπάλα από τα τόσα πολλά ζητήματα των κτηνοτρόφων...” δήλωσε πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο βεροιώτης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κ. Στέργιος Κύρτσιος (φωτο) αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου που εκπροσωπεί, με κυριότερο όλων, αυτό της φέτας.
Βλέποντας όμως τα... πεπραγμένα του, αναρωτιόμαστε εάν πρώτα από όλα, είναι ο ίδιος ο κ. Κύρτσιος, που πρώτος έχασε τη μπάλα.
Και εννοούμε την παλαιοκομματικού τύπου πολιτική που ακολουθεί, στο θέμα της φέτας, υποστηρίζοντας τη μια τον χωροφύλαξ, την άλλη τον αστυφύλαξ.
Ή αν θέλετε ακολουθώντας την τακτική του... πότε μήλα, πότε φύλλα και αναλόγως...

Και αναφερόμαστε στην τακτική του, τη μια να καταδικάζει όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές -και τους νεοδημοκράτες- που ψήφισαν τη συμφωνία για την Καναδική φέτα (π.χ. στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας), την άλλη να το κάνει... “γαργάρα” (ειδικά για τους νεοδημοκράτες) και ρίχνει τα φταίξιμο αποκλειστικά στους υπουργούς Αποστόλου, Σταθάκη και στην κυβέρνηση (π.χ. στη σύσκεψη της ΝΔ στη Βέροια). Και γενικά δείχνει να προσαρμόζει τις "τοποθετήσεις" του, ανάλογα με το ακροατήριο.

Τη μια συμμετέχει σε συσκέψεις της Νέας Δημοκρατίας, όπου φέρεται να συμφωνεί με λαύρες αντικυβερνητικές καταγγελίες, περί “ευθύνης” και “ανικανότητας”, περί “εξαπάτησης” του κλάδου, συνυπογράφοντας ταυτόχρονα “αγωνιστικές προτροπές” προς τους κτηνοτρόφους, να καταψηφίσουν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι μόνο “η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνουν αληθινή ελπίδα και διέξοδο”.

Και την άλλη ζητά συμμετέχει σε συσκέψεις όπου ζητά να αντιμετωπιστεί το θέμα “συλλογικά” μέσω μιας “συστράτευσης” κτηνοτρόφων και πολιτείας, μακρυά από κόμματα διότι το θέμα της φέτας είναι “εθνικό”.

Εάν τα έκανε όλα αυτά στην Αθήνα, είχε στο τσεπάκι, έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην... Ελληνοφρένεια. Λόγω... επαρχίας, μάλλον τους ξεφεύγει. Μήπως διαφωνείτε;
 

Τώρα μαθαίνουμε ότι απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές της Ημαθίας, για κοινή σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της φέτας. Άκουσε φαίνεται έντονες διαμαρτυρίες από συναδέλφους του, ότι κομματικοποιεί τον αγώνα του κλάδου τους, τρέχοντας μόνο σε συσκέψεις της ΝΔ και μόνο με τον νεοδημοκράτη βουλευτή και τώρα ψάχνει άλλοθι, προσκαλώντας και τους υπόλοιπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν γίνει μια τέτοια συνάντηση, θα επαναλάβει κι εκεί τα “μπινελίκια” κατά της κυβέρνησης; Ή μήπως εκεί θα θυμηθεί και ότι υπάρχει και το... πτηνοτροφικό παρακλάδι της κτηνοτροφίας;

Τέλος πάντων.
Ο κ. Κύρτσιος ας υποστηρίζει όποιο κόμμα θέλει, είναι δικαίωμά του. Όταν όμως εκπροσωπεί έναν κλάδο, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Το γράφουμε αυτό, όχι επειδή μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επειδή υποστηρίζουμε την κυβέρνηση. Το γράφουμε επειδή υποστηρίζουμε τη σοβαρότητα, που στην περίπτωση που προέδρου των κτηνοτρόφων, μάλλον κάπου κινδυνεύει να χαθεί. Ας την αναζητήσει...

Κι αν θεωρεί ότι τον εκθέτει συνδικαλιστικά, το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της ΝΔ Ημαθίας, σε σχέση με τον τρόπο συμμετοχής του σε κομματικές συσκέψεις και τα αναφερόμενα 
ως τοποθετήσεις του "σκληρά" κομματικά τσιτάτα  ή αισθάνεται ότι τον “χρησιμοποιούν” οι ομοϊδεάτες του, ας βγει να το δηλώσει. Για κάτι άλλα, είναι λαλίστατος.

Ας μας ενημερώσει επίσης, για τους λόγους που ενώ ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ (και πλέον αρμόδιος για το θέμα της φέτας) ήταν δυο μέρες, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Γρεβενών, αυτός δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει μια επίσημη συνάντηση μαζί του ή έστω να κάνει μια παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιόν του, για το φλέγον ζήτημα που καίει τους κτηνοτρόφους.
Κι αν πάλι δεν ενημερώθηκε και αν ξανά τον αγνόησαν, τότε... ας το κοιτάξει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου