Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η ΠΑΕ Βέροια αρχίζει να θυμίζει… Νέα Δημοκρατία. Επειδή χάνουν οι άλλοι, αυτή συνεχίζει να ελπίζει.

Η ΠΑΕ Βέροια αρχίζει να θυμίζει τη… Νέα Δημοκρατία. Επειδή χάνουν οι άλλοι, αυτή συνεχίζει να ελπίζει. Και μπορεί στα πολιτικά, ο συσχετισμός να αφορά την πρώτη θέση, στα ποδοσφαιρικά όμως, αφορά την τελευταία θέση. Αναφερόμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ, που η «Βασίλισσα του Βορρά» σταθερά δεν αποχωρίζεται, διατηρώντας ταυτόχρονα αμείωτες τις ελπίδες για παραμονή και αποφυγή του υποβιβασμού!!!

Πως γίνεται αυτό;
Γίνεται αφού οι ομάδες που την «ανταγωνίζονται» χάνουν επίσης συνεχώς βαθμούς, συμβάλλοντας στην ρευστότητα της κατάστασης, σε βαθμό που μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής, μοιάζει σα να μην πέρασε μια μέρα !!!


Χθες για παράδειγμα, η ΑΕ Ποντίων Ηρακλής της Θεσσαλονίκης, έχασε πάλι, αυτή τη φορά στον Πλατανιά Χανίων Κρήτης (1-0) και συγκατοικεί στον πυθμένα της βαθμολογίας με τη Βέροια, έχοντας (αμφότεροι) 16 βαθμούς. Πρόοδος για την ομάδα της Ημαθίας, που μετά τη νίκη της (4-0) κόντρα στη «συγγενή» ομάδα της Κέρκυρας, «έπιασε» τον Ηρακλή και μοιράζεται πλέον μαζί του, τον ευρύχωρο πάτο της Σούπερ Λιγκ.

Λίγο παραπάνω, στους 19 βαθμούς βρίσκεται η ομάς της γενέτειρας των «40 παλληκαριών» του θρυλικού παραδοσιακού άσματος. Της Λιβαδειάς. Ο καλλιπυγής Λεβαδειακός, επίσης δεν λέει να κερδίζει, καθώς έφερε ισοπαλία στην Ξάνθη (2-2) και το πήγε «ίσα βάρκα, ίσα νερά». Και πλέον θα τα δώσει όλα, στον αγώνα  της «Πρωταπριλιάς», υποδεχόμενος την ΠΑΕ Βέροια στο γήπεδό του.

Το ίδιο βέβαια σχεδιάζει και η Βέροια, που θέλει μόνο νίκη, για να «πιάσει» και τον Λεβαδειακό, στους 19 βαθμούς. Και τη μεθεπόμενη αγωνιστική, να συνεχίσει το σερί, στην έδρα της με τα Γιάννενα, αλλά να κάνει το ίδιο και τη μεθ-μεθεπόμενη αγωνιστική, στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, καθώς να συνεχίσει το σερί και τη μεθ-μεθ-μεθεπόμενη αγωνιστική στη Βέροια με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν συνεχίζουμε άλλο, διότι από το πολύ το «μεθ-μεθ» θα μας πιάσει πάλι η… μέθη για την ομάδα της καρδιάς μας.

Άσε που με κάτι τέτοια αποτελέσματα, όπως συνηθίζει να φέρνει η Βέροια κάθε χρονιά, με το που μπαίνει η Άνοιξη, καταλήγει η ομάδα της Ημαθίας, να αποκαλείται  και.. «Μπαρτσελόνα» της Ελλάδας, κυρίως στα προποτζίδικα!!!

Dum Spiro Spero, λοιπόν για την ΠΑΕ Βέροια, όπως έχουμε ξαναγράψει στο troika24. Όσο παραμένει ζωντανή, έστω και λόγω της «αστοχίας» των άλλων, η ομάδα μπορεί να ελπίζει στη σωτηρία και να υπολογίζει στην παραμονή. Η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω… εθνικών ομάδων, είναι μια καλή ευκαιρία ανασύνταξης και σχεδιασμού, για τον ιδιαιτέρως κρίσιμο αγώνα που ακολουθεί, στην έδρα του Λεβαδειακού Λειβαδιάς. Ένας αγώνας που θα γίνει ανήμερα της Πρωταπριλιάς και στον οποίο δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για… ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου