Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Καμία συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Βοργιαζίδη. Φλερτ μόνο...

Μετά την εκλογή Τσαπαρόπουλου, στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, έγινε μεγάλη κουβέντα για το κατά πόσο η επιλογή αυτή, ήταν στο πλαίσιο μιας πολιτικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας με τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη ή ήταν απλώς μια πρωτοβουλία , εκ μέρους του Δημάρχου, που ναι μεν αποτελεί επιλογή “καλής θέλησης” προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν όμως πολιτική “συμφωνία”. Στην πορεία και όσο τρέχουν τα γεγονότα, το δεύτερο δείχνει πλέον ως η πιθανότερη...
...εκδοχή. Οι δύο πλευρές απλώς... φλερτάρουν. Στη φάση που βρίσκεται η πολιτική κατάσταση, το φλερτ για ενδεχόμενο συνεργασιών, είναι απαραίτητο, όσο το νερό στα λουλούδια. Κι αυτό ισχύει και στην Αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας βλέπει ότι επιλογές τύπου "συνδυασμός Μπέκη", είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, ο δε Βοργιαζίδης ξέρει ότι μόνο με ΠΑΣΟΚ δεν πάει πουθενά και χρειάζεται κι άλλο...“πότισμα”, για να παραμείνει “ανθισμένος” και να είναι ξανά υποψήφιος με αξιώσεις.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας όσο και ο Βοργιαζίδης, στην περίπτωση αυτή, θυμίζουν επίσης και πρωταγωνιστές από... ντοκιμαντέρ της άγριας φύσης, του BBC και του National Geographic. Η θηλυκή λύρα για παράδειγμα, ακούει ευχάριστα το κελάηδισμα του αρσενικού (φωτογραφία), βλέπει με ικανοποίησή το εντυπωσιακό άνοιγμα των φτερών του, όμως πριν αποφασίσει να... “συνεργαστεί” μαζί του, αξιολογεί τη δύναμη των γονιδίων του. Κι έχοντας το χρόνο με το μέρος της, και το “θαύμα” της φύσης να την καθοδηγεί, στο τέλος επιλέγει να κάνει ή όχι την πράξη. Τη... “συνεργασία”.

Αντίστοιχα λειτουργούν σχεδόν όλα τα ζωντανά της φύσης. Στον κόσμο των ζώων, όσο υπάρχει ο χρόνος, δεν τρέχει κανένας... “βουρ” στον πατσά. Φλερτάρουν πρώτα, αξιολογούν, συνεκτιμούν, όχι με βάση τα κελαηδίσματα και τις εξωτερικές εμφανίσεις, αλλά με βάση τα... γονίδια. Τα κεληδίσματα και το άνοιγμα φτερών, είναι για τις προσεγγίσεις. Στο εάν θα γίνει ή όχι, μια “συνεργασία' είναι θέμα αξιολόγησης γονιδίων. Εάν δηλαδή, ο “σπόρος” της “συνεργασίας” μπορεί να αποδώσει δυνατούς απογόνους, δυνατούς καρπούς.

Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική.
Μόνο που στην πολιτική, το φλερτ λέγεται... ζύμωση.
Στη φάση μιας τέτοιας ζύμωσης, νομίζουμε πως βρίσκονται, Βοργιαζίδης και ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Δεν υπάρχει καμία "κρυφή απόφαση" πολιτικής συνεργασίας. Απλώς είναι το κάλεσμα της... φύσης, που τους υποχρεώνει να φλερτάρουν, αν θέλουν να έχουν... ισχυρούς απογόνους. Και εν προκειμένω, συνδυασμό και μελλοντικό Δήμαρχο.

Το εάν αυτό το φλερτ, θα καταλήξει ή όχι σε “γάμο”, είναι προηγουμένως ζήτημα... “γονιδίων”. Και οι δύο πλευρές θα εξετάσουν πρώτα, πόσο ισχυρά ή εξασθενισμένα θα είναι τα “γονίδια” της μιας ή της άλλη πλευράς, μετά από δύο χρόνια. Και με βάση αυτό, θα προχωρήσουν ή όχι, σε... “συνεργασία”, προκειμένου να “γεννηθεί” ισχυρός... διάδοχος συνδυασμός. Όπως ακριβώς βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ του BBC και του National Geographic.

Μέχρι τότε, θα έχουμε φλερτ και μόνο. Κελάηδισμα και άνοιγμα φτερών. Ενίοτε και επίδειξη έως και... “καλλίπυγων” διαθέσεων. Για να διατηρείται αμείωτη η όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου