Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τα είπε στα... "ίσια" κι αποχώρησε ο Θωμάς Αγγελίνας, του απαντά ο Δήμαρχος στέλνοντας τη μπάλα στην κερκίδα


Αποχώρησε από τον συνδυασμό του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας και παραμένει ως ανεξάρτητος, για το υπόλοιπο της θητείας. Η παραίτηση έγινε γνωστή στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, στη Βέροια και η είδηση είναι ήδη γνωστή. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ο ευθύς όσο και ειλικρινής τρόπος που ο Αγγελίνας επέλεξε να το δηλώσει: «Η μη αξιοποίηση μου ως Αντιδημάρχου ή ως Πρόεδρου Νομικού Προσώπου ή Επιχείρησης» είναι η αιτία που στα βροντάω. Αυτό είπε στον Δήμαρχο. Ούτε μισόλογα, ούτε περιστροφές, ούτε θεωρίες και αναλύσεις, σαν κάτι άλλους κωμικούς. Που αποφεύγουν να πουν ότι παραιτούνται, επειδή δεν πήραν ένα αξίωμα, αλλά γίνονται … Χριστόφοροι Κολόμβοι…  Κι αρχίζουν να ανακαλύπτουν «δυστοκίες», «αδυναμίες», «έλλειψη συνοχής», «σκοτεινές διεργασίες» και άλλα παρόμοια, ενώ όσο ήταν σε αναμονή αξιώματος, έμοιαζαν με τον Σαρλό στον βουβό κινηματογράφο. Ο Αγγελίνας δεν χρησιμοποίησε τέτοια «κωμικοτραγικά». Τα είπε στα ίσια:

Α) «Δεν μπορεί κύριε Δήμαρχε κάποιοι από τους Αντιδημάρχους σας όταν θα φύγουν το 2019 να έχουν αποκομίσει στα χρόνια της θητείας τους από 80.000 μέχρι 150.000 ευρώ και άλλοι να συμβάλλουν οικονομικά από το υστέρημα τους»…



Β) «Από την πρώτη στιγμή έθεσα την ιδέα για την υποστήριξη του αγροτικού τομέα μέσω σύστασης Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού κατά πλειοψηφία οι κάτοικοι του Δήμουείναι αγρότες και η τοπική οικονομία στηρίζεται σχεδόν απόλυτα από τους αγρότες. Πρόταση που ουδέποτε υλοποιήσατε κύριε Δήμαρχε»…

Γ) «Η εμμονή σας κ. Δήμαρχε για την μη αλλαγή Αντιδημάρχων, με βρίσκει αντίθετο, διότι τη νίκη στο Συνδυασμό μας την έφεραν και άλλοι δεκαοκτώ σύμβουλοι, στους οποίους δεν έδωσες την ευκαιρία να προσφέρουν δείχνοντας ότι μας θεωρείτε ακατάλληλους, λίγους, άσχετους και περιθωριοποιημένους».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Έχετε περιέργεια να μάθετε τι απάντησε ο Δήμαρχος, σε όλο αυτό το… «χώσιμο»;

«Ευχαριστώ τον κ. Αγγελίνα για την μέχρι τώρα συνεισφορά του. Αυτό που θα πω είναι να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας» απάντησε. Πάντα δωρικός, σιβυλλικός και χαμηλών τόνων ο κ. Δήμαρχος. Ως συνήθως. Σάμπως και τι να πει.
Να απαντήσει στο πρώτο; Δύσκολο…
Να απαντήσει στο δεύτερο; Δύσκολο…
Να απαντήσει στο τρίτο; Δύσκολο…
Να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα; Εύκολο..


------
Αν θέλετε να διαβάσετε
όλη την επιστολή της παραίτησής
του Θωμά Αγγελίνα (όπου λέει κι άλλα),
τη δημοσιεύει ο «Πληροφοριοδότης» ΕΔΩ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου