Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Χρυσός ο Νίκος Τουλίκας στο παγκόσμιο της Αυστρίας

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε πριν από λίγο η Ελλάδα, με τον Ημαθιώτη αθλητή Νίκο Τουλίκα, στους χειμερινούς αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος των Special Olympics κατά την τελευταία ημέρα των αγώνων (Παρασκευή) στην Αυστρία.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής από την Αλεξάνδρεια επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά ότι είναι ένας από τους κορυφαίους
S.O. αθλητές του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα των 2,5 χιλιομέτρων αλπικού σκι (Cross Country), στην πίστα του Ramsau.
Είναι το τρίτο μετάλιο του αθλητή απο το Νησί Αλεξάνδρειας, στους αγώνες αυτούς καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε κατακτήσει το αργυρό στο αγώνισμα του σκι αντοχής και το χάλκινο με την εθνική ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ1 χλμ
Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Υπενθυμίζουμε πως από τις προηγούμενες ημέρες των...
αγώνων, οι S.O. αθλητές της Ημαθίας είχαν κατακτήσει άλλα έξι (6) μετάλλια (το σημερινό του Τουλίκα ήταν το έβδομο για τους αθλητές μας).
Τα μετάλια αυτά, αναλυτικά είναι:

Στη σκυταλοδρομία ανδρών 4 Χ 1 χιλιόμετρο, στο σκι αντοχής, η ομάδα της Ελλάδας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με τους Νίκο Τουλίκα (Αλεξάνδρεια), τον Θοδωρή Ήλκο (Νάουσα) και τον Δημήτρη Γιαρένη (Βέροια) και τον Γιώργο Παπαδόπουλο (Θεσσαλονίκη).
Στο αγώνισμα του σκι αντοχής (Cross Country - Freestyle), ο Νίκος Τουλίκας, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και ο Θόδωρος Ήλκος (Νάουσα) το χάλκινο (στην εξ ίσου εντυπωσιακή πέμπτη θέση του ίδιου αγωνίσματος ήλθε ο Δημήτρης Γιαρένης από τη Βέροια).
Ενώ από την πρώτη κιόλας ημέρα των αγώνων, χρυσό μετάλλιο είχε κατακτήσει ο Απόστολος Γκόβας από τη Βέροια, στο σκι αντοχής.
Οι χειμερινοί παγκόσμιοι αγώνες των Special Olympics, ολοκληρώνονται σήμερα στην Αυστρία και καθώς από αύριο επιστρέφουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μας, η Ημαθία μπορεί να ξεκινήσει την προετοιμασία για το… γκρέμισμα των τειχών και την υποδοχή των παγκόσμιων πρωταθλητών της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου