Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κροκόδειλος έφαγε ποδοσφαιριστή

Λέμε ότι στην Ελλάδα έχουμε “άσχημες” συνθήκες εργασίας για τους ποδοσφαιριστές, κάποιοι παραπονιούνται για το... “χωριό” της Βέροιας, που τους έλαχε να παίζουν μπάλα, έχουμε κατά το παρελθόν και περιστατικά με κυρίες αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, που μόλις πάτησαν το πόδι τους στη Βέροια, πήγαν μέχρι την... Ελιά και “ξίνισαν” επειδή δεν είδαν τον... Πύργο του Άϊφελ, αλλά αυτά που μπορούν να συμβούν σε άλλες χώρες, για τους ποδοσφαιριστές, μοιάζουν μέρα με νύχτα, σε σχέση με...
...τα δικά μας. Αναφερόμαστε σε μια απίστευτη τραγωδία που έγινε στη Μοζαμβίκη, καθώς κροκόδειλος κατασπάραξε 19χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή Εστεβάο Αλμπέρτο Τζίνο, της “Ατλέτικο Μινέιρο δε Τέτε”.Το τραγικό περιστατικό συνέβη προ ημερών όταν ο Εστεβάο Αλμπέρτο Τζίνο, περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του, στις όχθες του ποταμού Ζαμβέζη. Ξαφνικά ο κροκόδειλος βγήκε από το νερό, επιτέθηκε στον ποδοσφαιριστή και τον άρπαξε, προτού ο ίδιος προλάβει να αντιδράσει ή κάποιος απ' όσους ήταν κοντά του.

"Ο κροκόδειλος πετάχτηκε ξαφνικά έξω από το νερό. Τον άρπαξε από τη μέση. Αμέσως μετά το ζώο ξαναμπήκε στο ποτάμι. Οι δυο φίλοι του ήταν σοκαρισμένοι, άκουγαν τα ουρλιαχτά του, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ο κροκόδειλος ήταν τεράστιος, έφτανε τα πέντε μέτρα", ανέφερε παράγοντας της ομάδας, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Ο ποταμός Ζαμβέζης διασχίζει τη Μοζαμβίκη και μέσω της χώρας εκβάλει στον Ινδικό ωκεανό, σχηματίζοντας το γνωστό Δέλτα του Ζαμβέζη, έναν απο τους πλέον γνωστούς υδροβιότοπους της Αφρικανικής ηπείρου. Οι κροκόδειλοι που ζουν στον ποταμό και στην περιοχή της Μοζαμβίκης, είναι του είδους "κροκόδειλοι του Νείλου", δεύτερο μεγαλύτερο είδος κροκοδείλου που ζει σήμερα μετά τον θαλάσσιο κροκόδειλο της Αυστραλίας, με μήκος που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 7,00 μέτρα σε πολύ ηλικιωμένα ζώα και βάρος μέχρι 900 κιλά.


Η υπερβολική αλιεία του Ζαμβέζη, οδηγεί τους κροκόδειλους ολοένα και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές, σε αναζήτηση τροφής, με τα περιστατικά "επιθέσεων" σε ανθρώπους, να αυξάνονται σταδιακά. 

Λόγω του ότι οι άνθρωποι προσεγγίζουν συνεχώς τις περιοχές των κροκοδείλων, με κατοικίες, αλιευτικές και κολυμβητικές δραστηριότητες, τουρισμό κλπ, οι επιθέσεις κροκόδειλων σε ανθρώπους έγιναν συχνότερες, από τις επιθέσεις των καρχαριών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σημειώνονται 25 επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους, ενώ οι αντίστοιχες επιθέσεις των κροκόδειλων ανέρχονται στις 2.500 το χρόνο, με το 80% των επιθέσεων να καταλήγουν σε θανατηφόρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου