Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος Νάουσας καινοτομεί πανευρωπαϊκά

Στις αρχές του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η αξιοποίηση του πόσιμου νερού, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το Δήμο Νάουσας, γεγονός αναμένεται να αποφέρει στην τοπική κοινωνία έσοδα έσοδα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με πολλαπλά οφέλη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM" της Θεσσαλονίκης. Όπως έγραψε και το troika24, o N. Κουτσογιάννης παρουσίασε, την...
...περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, το συγκεκριμένο έργο για τη χρήση νερού στην Ελλάδα, που γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νάουσας, πρόκειται για ένα "απλό και ιδιαίτερα έξυπνο σύστημα", καθώς μέσω εννέα υδροηλεκτρικών σταθμών θα μετατρέπεται το πόσιμο νερό σε ενέργεια και στη συνέχεια θα ξαναδίνεται στο δίκτυο ύδρευσης για τις ανάγκες των δημοτών. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου υπολογίζεται στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ και οδεύει προς χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. "Αυτή τη στιγμή είμαστε εν αναμονή της έγκρισης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των αδειών ηλεκτροπαραγωγής και εκτιμούμε ότι στις αρχές του 2018 θα ξεκινήσουμε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια" υποστήριξε σήμερα, ο Ν. Κουτσογιάννης.

"Με το σχέδιο αυτό δείχνουμε ότι η Ελλάδα του σήμερα, που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, συνεχίζει να δημιουργεί. Μπορεί να γίνει μοντέλο για άλλες περιοχές της χώρας  και της Ευρώπης, που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ώστε να μπορέσουν οι μικρές κοινωνίες μέσα από 'έξυπνα' έργα να επωφεληθούν σε επίπεδο ποιότητας ζωής, να αυξήσουν τα έσοδα τους και να αποκτήσουν μια διαφορετική αντίληψη για ένα τόσο πολύτιμο αγαθό, όπως το νερό" συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Δήμος Νάουσας, τα έσοδα για τον Δήμο και τους δημότες του, από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος που θα παράγεται,  σε ετήσια βάση υπολογίζονται σε περίπου 1,4 εκαττομύρια ευρώ και σύμφωνα με τη δημοτική αρχή τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση έργων υποδομής καθώς επίσης για την στήριξη ευπαθών πολιτών μέσα από προγράμματα κοινωνικής πολιτικής.  

1 σχόλιο:

  1. Στις αρχές του 2018, αν δε γίνει τότε μην πείτε οτι πήρε παράταση για μετα απο τις επόμενες δημοτικές εκλογές και οτι πρεπει να ξαναγίνει δήμαρχος για να το δούμε. Όσο για το ρεαλιστικό του θέματος θα γίνει γνωστή και η αλλη όψη του νομίσματος στη κατάλληλη χρονική στιγμη, διοτι όπως ειπε και ο Αβρααμ Λίνκολν :

    Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό !!!!!!
    Γεωργιαδης Σταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή