Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Βασιλικότερος του βασιλέως...

Η Όλγα Κονσταντίνοβνα της Ρωσίας, γνωστή και ως “η Όλγα των Ελλήνων” ήταν η βασίλισσα της Ελλάδος που ξεχώρισε για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της αλλά και για την ειλικρινή αγάπη της, προς όλους, απλόχερα και ισότιμα. Σ΄ αυτήν αποδίδουν μια φράση, που δεν την λες και “ιστορική”, έμεινε όμως στην... ιστορία. Λέγεται πως ενδιαφέρονταν προσωπικά ακόμη και για τους εργάτες που δούλευαν τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι και όταν κάποτε, άλλοι “γαλαζοαίματοι” του παλατιού τη ρώτησαν, γιατί το κάνει αυτό, αυτή τους απάντησε: “Διότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως”, θέλοντας να περιγράψει με τη φράση αυτή, το πόσο εκτιμά την αγάπη που δείχνουν για τον βασιλιά τους.
Στο πέρασμα του χρόνου, η φράση διαδόθηκε και εξελίχθηκε σε χαρακτηριστικό του υπερβάλλοντος ζήλου. Αποδίδεται συνήθως σε πρόσωπα που αναλαμβάνουν ένα καθήκον ή μια θέση και φθάνουν να “ξεπερνούν” ακόμη και αυτόν, που τους το αναθέτει....

...Την ιστορία με την βασίλισσα Όλγα, τη θυμηθήκαμε μαθαίνοντας τα καλά νέα, για το νέο Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας, Σάκη Χαλκίδη (φωτο). Μας πληροφορούν πηγές από το Ρουμλούλι, ότι ο κ. Αντιδήμαρχος, τους έχει αφήσει όλους με ανοιχτό στόμα, για τη δημιουργική ένταση με την οποία ασκεί τα καθήκοντά του.

Φαίνεται ότι ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, οι καιροί που αποκαλούσε τον Παναγιώτη Γκυρίνη, “ο κύριος τίποτα” και δήλωνε ότι δεν μπορεί να ανεχθεί “τους συνεχείς εμπαιγμούς του” και τα “συνεχή αδειάσματά του”.

Σήμερα, εργάζεται για να προωθήσει το έργο της Δημαρχίας Γκυρίνη, καθημερινά, άοκνα και όπως λένε αυτοί που ξέρουν τα δημοτικά θέματα, δείχνει όχι απλά βασιλικότερος του βασιλέως αλλά έως και Γκυρινικότερος του Γκυρίνη.

Βεβαίως, όλα αυτά, τα βλέπει και τα μαθαίνει, ο ίδιος ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, που ενίοτε λένε ότι κλείνει το μάτι με νόημα σε δικούς του ανθρώπους και πιο συχνά σκέφτεται να αφήσει μέχρι και μουστάκι, για να μπορεί να γελά κι αυτό...

Από ικανοποίηση για το παραγόμενο έργο, βεβαίως...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου