Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

“Με ψηλά το κεφάλι”. Ανάρτηση του Φιλίππου, με χαρακτηρισμούς και εκτιμήσεις, για τον χαμένο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ

Με ψηλά το κεφάλι ο Φίλιππος ηττήθηκε 25-26 στον ημιτελικό του F4 από τον ΠΑΟΚ”. Αυτό αναφέρει ο τίτλος της επίσημης ανακοίνωσης – περιγραφής του χθεσινού ημιτελικού, του κυπέλλου χάντμπολ ανδρών, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φιλίππου Βέροιας και δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το χθεσινό αποτέλεσμα, η ομάδα της Βέροιας. Με ψηλά το κεφάλι. Στο ίδιο κλίμα κινείται όλη η περιγραφή του αγώνα, στην ανάρτηση, μέσω...
...της οποίας υπογραμμίζονται χαρακτηριστικά σημεία του αγώνα, στα οποία επικεντρώνεται ο επίσημος Φίλιππος (και μέσω των οποίων ενδεχομένως να διαφαίνονται... εκτιμήσεις των ανθρώπων της ομάδας). Όπως για παράδειγμα, η χαμηλή προσέλευση στις κερκίδες, των φιλάθλων του Φιλίππου, η νεαρή ηλικία των παικτών, η ιδιαίτερη αναφορά στον "παθιασμένο Δομπρή" και στο "μήνυμά" του, αλλά και ότι "δεν υστέρησε κανένας" ή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η “ανεξήγητη αμηχανία” που έδειξε η ομάδα, ενώ ήταν μια ανάσα από τον τελικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση – ανάρτηση του Φιλίππου, για τον χθεσινό ημιτελικό, αναφέρει μεταξύ άλλων (οι υπογραμμίσεις είναι του troika24):

“Την ευκαιρία να παίξει στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχασε μέσα από τα χέρια του ο Φίλιππος σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που ο νικητής αναδείχτηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης. Στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου "κοσμήματος" της Λευκόβρυσης Κοζάνης, μπορεί ο ΠΑΟΚ να “επικράτησε” στη μάχη της εξέδρας όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι νεαροί παίκτες του Φιλίππου ξεδίπλωσαν τις αρετές τους και προς στιγμή φάνηκε ότι σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό και μάλιστα με άνεση.

Η διαφορά των πέντε τερμάτων που κατόρθωσε να πάρει ο Φίλιππος στα μισά του β’ ημιχρόνου σε συνδυασμό με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο β’ ημίχρονο δημιούργησαν την εντύπωση ότι οι παίκτες του Στέλιου Σεϊρεκίδη ήταν μια ανάσα από τον τελικό. Από εκείνο το σημείο η διαφορά αντί να λειτουργήσει «ευεργετικά» στην ψυχολογία των παικτών, φάνηκε μια ανεξήγητη αμηχανία που την εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ χάρη στην εμπειρία των παικτών του. Έτσι οι τύποις φιλοξενούμενοι ενώ έδειχναν να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό του Φιλίππου εκμεταλλευόμενοι το «νεκρό» διάστημα της ομάδας της Βέροιας «επέστρεψαν» στο παιχνίδι.

Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση και μάλιστα στο τελευταίο δευτερόλεπτο με πέναλτι του Βεσελίνοβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 25-26. Ο κανονικός αγώνας έληξε 21-21. Ήταν ένας ημιτελικός πραγματικά συγκλονιστικός. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα προσέχοντας κυρίως την άμυνά τους γι’αυτό και στο πρώτο πεντάλεπτο δεν σημειώθηκε τέρμα.
Το α’ ημίχρονο κύλησε πόντο – πόντο με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει με πιο σταθερά βήματα αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Φιλίππου βρήκαν τα πατήματά τους και έκλεισαν το ημίχρονο με 10-9. Το β’ ημίχρονο και η παράταση επιφύλαξαν έντονες συγκινήσεις από δυο ομάδες που ουσιαστικά έπαιξαν τον «άτυπο» τελικό.

Από τον Φίλιππο δεν υστέρησε κανείς, αντίθετα όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με έναν Μπουκοβίνα να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις, τον Δομπρή «παθιασμένο» και τους Δημοσθένους, Μιχαηλίδη, Αποστολίδη, Κόντη και Βραζάλιτσα να τα δίνουν όλα όπως και ο Ζούλφιτς σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Ο Στήβ Παπαδόπουλος έπαιξε χωρίς να κάνει ούτε μια προπόνηση μέσα στη βδομάδα λόγω τραυματισμού, ενώ όταν κλήθηκε, πρόσφερε όσο μπορούσε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο Θάνος Κωστακίδης.

Στη συνέντευξη τύπου ο Στέλιος Σεϊρεκίδης απέδωσε το τελικό αποτέλεσμα στην απειρία των παικτών ενώ σαφέστατο μήνυμα έστειλε ο Μπάμπης Δομπρής, ο οποίος στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στο πόσο αμφισβητήθηκε αυτή η ομάδα των νεαρών παικτών από το ξεκίνημα της περιόδου, δίνοντας τον τόνο, του πόσο η νεανική ομάδα του Φιλίππου, με την φετινή της πορεία, έδωσε τις δικές της απαντήσεις”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου