Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αναβαθμίζεται το Πλατύ, γίνεται διοικητική έδρα της ΕΒΖ. Ξεκίνησε η μετακίνηση των Διευθύνσεων της Βιομηχανίας

Για την πώληση των ιστορικών γραφείων-έδρα, της Βιομηχανίας Ζαχάρεως, σας είχε ενημερώσει το troika24, σχεδόν την επομένη του “ανοίγματος” των προσφορών, του σχετικού διαγωνισμού. Εκείνο που έγινε γνωστό χθες, είναι ότι οι διευθύνσεις της Βιομηχανίας Ζαχάρεως έχουν ήδη μετακινηθεί από τη Θεσσαλονίκη στο Πλατύ Ημαθίας και εντός των επόμενων τριών μηνών θα...
έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία μετεγκατάστασης όλων των διοικητικών δομών της Βιομηχανίας, με την εδώ εγκατάσταση και της Διοίκησης της ΕΒΖ. Το ανακοίνωσαν χθες, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανίας, Χρήστος Ρώσσιος και Παντελής Μάνης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο αρχικό δημοσίευμά μας, σχετικά με την πώληση των γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως στη Θεσσαλονίκη, σας είχαμε λεπτομέρειες για την πώληση και το όνομα του αγοραστή τους. Τα γραφεία της ΕΒΖ στην οδό Μητροπόλεως της Θεσσαλονίκης, πουλήθηκαν έναντι 2,73 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα διώροφα γραφεία αγοράσθηκαν από εταιρεία συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρου Δουζόγλου (που έχει ως κέντρο των επιχειρήσεών του, την Indian Especieras Company Limited, με έδρα το Καράκας), o οποίος προ δύο ετών “τάραξε” τα νερά της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς, αγοράζοντας το ξενοδοχείο “Πεντελικόν” της Αθήνας και φέρεται να ενδιαφέρεται και για άλλες επενδύσεις στον κλάδο των ξενοδοχείων και του τουρισμού αλλά και του τομέα του real estate, σε μεγάλα ακίνητα της Ελλάδας.

Η κατάληξη αυτής της εξέλιξης, που οδηγεί στην αλλαγή της έδρας της Βιομηχανίας Ζαχάρεως, από τη Θεσσαλονίκη στο Πλατύ, είναι ένα γεγονός που αναβαθμίζει το Πλατύ (και την Ημαθία ευρύτερα) καθώς η περιοχή, εκτός από καλλιεργητικός κόμβος της ελληνικής παραγωγής ζάχαρης, που ήταν μέχρι τώρα, γίνεται πλέον και έδρα, μιας από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες της χώρας. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή.

Κάτι που ακόμη δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ακόμη οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής και της Ημαθίας (ενδεχομένως να μη το έμαθαν ακόμη...), με εξαίρεση τον βουλευτή Χρήστο Αντωνίου, ο οποίος ήδη είναι γνώστης των εξελίξεων και αντέδρασε θετικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου