Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Το ΠΑΣΟΚ Βέροιας - Ημαθίας, ασχολείται;

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Ημαθίας, όταν αναφέρονται στα δημοτικά της Βέροιας και στις διαδικασίες τους, ξαφνικά “ξεχειλίζουν” από ανεξαρτησία. Ποιο... εύχημοι δεν γίνεται !
Βουίζει ο τόπος, για την απόφαση του Δημάρχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη (ΠΑΣΟΚ), να προτείνει στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πέτρο Τσαπαρόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ). Τον Τσαπαρόπουλο που ναι μεν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βοργιαζίδη, αλλά στην πορεία προσχώρησε...

...στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εκλέχθηκε μέχρι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας του κυβερνητικού κόμματος. Δηλαδή είναι μεταξύ εκείνων των στελεχών του κορυφαίου κομματικού οργάνου, που έχουν την ευθύνη της κομματικής καθοδήγησης, της υποστήριξης των κομματικών επιλογών και της στήριξης των κομματικών αποφάσεων. Όταν είσαι στέλεχος τέτοιας εμβέλειας και τέτοιας σημασίας, δεν αποδέχεσαι τέτοια πρόταση τυχαία, ειδικά όταν την ίδια στιγμή, υπάρχει στον Δήμο κι άλλος συνδυασμός (“αντίπαλος”), που υποστηρίζεται από το νέο κόμμα σου. Συνήθως το κάνεις αυτό, είτε για λόγους προσωπικού οπορτουνισμού ή επειδή υπάρχει κάποια “συνεννόηση”, κάποιος “σχεδιασμός” ή κάτι παρόμοιο, σε σχέση με τα υψηλά κλιμάκια που κινείσαι.

Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον συνδυασμό του Νίκου Μπέκη (Ενεργοί Πολίτες), ότι δεν ήλθε σε καμιά συμφωνία με τον Βοργιαζίδη για τον Τσαπαρόπουλο και ότι όλα έγιναν λόγω... ικανοτήτων και στο πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας των δημοτικών ομάδων. 


Ακριβώς τα ίδια που απαντούσε ο πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής άλλου κόμματος, ο Παναγιώτης Παλπάνας της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, σε μια περίοδο που έφαγε έντονο δημοσιογραφικό πρέσινγκ, με το ερώτημα, γιατί δεν παρεμβαίνει το κόμμα του, σε σχέση με την ανύπαρκτη παρουσία του Κώστα Καραπαναγιώτιδη. Και τότε, ο Παλπάνας έλεγε ότι ο Καραπαναγιωτίδης λειτουργεί “ανεξάρτητα”, ότι δεν μπορεί να παρέμβει, διότι δεν του επιτρέπεται από τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματός τους και άλλα τέτοια.

Πάμε να το τριτώσουμε;

Ρωτάμε τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και το ΠΑΣΟΚ Βέροιας, τους εκπροσώπους του κόμματος όπου ανήκει ο Δήμαρχος Βέροιας. Ήταν εν γνώση τους, η πρόταση Βοργιαζίδη προς τον Τσαπαρόπουλο, για να αναλάβει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας; Ήταν μέρος κάποιας συμφωνίας, που κι εσείς ξέρατε; Ή κι εσείς δεν ασχολείστε με αυτά τα θέματα, λόγω... ανεξαρτησίας;

Για να καταλάβουμε τελικά, ποιος δουλεύει ποιον κι αν στο τέλος δουλευόμαστε όλοι μαζί.
Εμείς βέβαια υποπτευόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά αυτό ας το δούμε μια άλλη φορά...


ΥΓΟι Ενεργοί Πολίτες και ο Νίκος Μπέκης, δεν μάθαμε, τι λένε για όλα αυτά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου