Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Έξυπνη και καινοτόμος, η Νάουσα της Ευρώπης

Η πανευρωπαϊκού επιπέδου καινοτομία του Δήμου Νάουσας, μέσω του έξυπνου σχέδιου αξιοποίησης των νερών ύδρευσης, για παραγωγή ενέργειας, έκανε τη Νάουσα να μοιάζει με... ζεστό ψωμί που μόλις βγήκε από τον φούρνο. Γίνεται... “ανάρπαστη”.
Μετά τις Βρυξέλλες, όπου ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, παρουσίασε το σχέδιο, σε διεθνή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε σειρά η Αθήνα όπου ο ίδιος, παρουσίασε το σχέδιο και στο 5ο Smart Cities Conference, ένα συνέδριο με θέμα την πρωτοποριακή τεχνολογία, που στόχο έχει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της...

...αστικοποίησης και να αξιοποιεί πιο αποδοτικά τους πόρους των πόλεων, ώστε αυτές να λειτουργούν έξυπνα. Το ότι σε ένα τέτοιο συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις, ο Δήμος Νάουσας παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς μίμηση, είναι γεγονός που “μιλά” από μόνο του.

Κι αμέσως μετά τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, ο 33χρονος Νίκος Κουτσογιάννης, ο νεότερος Δήμαρχος της Βόρειας Ελλάδας, ταξίδεψε για το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου κι εκεί παρουσίασε το παράδειγμα της έξυπνης και καινοτόμου Νάουσας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης CHRISTA. Μια παρουσίαση που και πάλι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, κάτι που φαίνεται χαρακτηριστικά και από τη σχετική δήλωση του Δημάρχου:

“Παρουσιάσαμε τη Νάουσα στη Σουηδία - στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης CHRISTA με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - ως πρώην βιομηχανικό κέντρο και δείξαμε πως βασιζόμενοι στην ιστορία και τις διδαχές του παρελθόντος, προβαίνουμε σε επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω του τουρισμού, των αρχαιοτήτων, της καινοτομίας. Κορωνίδα αυτής της προσπάθειας το σχέδιο αξιοποίησης των υδάτων και εν γένει της μετατροπής της Νάουσας σε πρότυπο Δήμο έξυπνης ενεργειακής συμπεριφοράς".

Έξυπνη και καινοτόμος, η Νάουσα της Ευρώπης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου