Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο Σάκης Χειμώνας και πάλι μπαίνει μπροστά

Ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας, Σάκης Χειμώνας (της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας») είναι μεταξύ των εκπροσώπων τριών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες μαζί με δύο περιβαλλοντικούς συλλόγους, θα επιχειρήσουν να σταματήσουν την εφαρμογή του σχεδίου καύσης των σκουπιδιών, που σχεδιάζει να εφαρμόσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, αρχικά σε ΧΥΤΑ της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του σχεδίου και διαμήνυσαν ότι θα καταθέσουν και αίτηση ανακοπής των έργων, όταν αρχίσει η κατασκευή τους. Η αίτηση ακύρωσης αφορά νόμο του κράτους, που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα θεσμικά νομοθετήματα περί διαχείρισης αποβλήτων» ενώ...
οι ίδιοι αφήνουν σοβαρότατες αιχμές κατά αυτών που πήραν τη σχετική απόφαση (συμπεριλαμβανομένης και της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου) ότι προχώρησαν σε «πραξικοπηματικές πράξεις» και σε λογικές «εξυπηρέτησης του λόμπι της καύσης των απορριμμάτων».

Δεν μπαίνουμε βαθύτερα στην ουσία του θέματος καθώς σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμμετοχή του Σάκη Χειμώνα, στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και των περιβαλλοντικών συλλόγων. Ο ημαθιώτης αυτοδιοικητικός, για μια ακόμη φορά μπαίνει μπροστά σε μια πρωτοβουλία που σχετίζεται με την Περιφέρεια και το Περιβάλλον, αλλά και σε μια δράση που έχει έντονα τα πρόσημα της Οικολογίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Και μάλιστα υπό προϋποθέσεις ενότητας του χώρου, κάτι που επίσης έχει ξεχωριστή σημασία.

Εάν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με το γεγονός ότι ο Σάκης Χειμώνας, από την ημέρα που αποφάσισε να ασχοληθεί με την Περιφέρεια, άσχετα με το εάν «έχασε» τις εκλογές, δεν τα παράτησε αλλά με συνέπεια το πάλεψε και το παλεύει, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε, πως θα τον δούμε ακόμη ψηλώτερα, ενόψει και των εκλογών του 2019.

Και το «περιορίζουμε» στα… αυτοδιοικητικά, όχι επειδή δεν αξίζει για τα ευρύτερα. Το αντίθετο. Όμως η Αυτοδιοίκηση δείχνει να είναι το μεγάλο πάθος του κι αυτός είναι ο μόνος λόγος, που δεν τον «βλέπουμε» για κάπου αλλού (αν και θα μπορούσε).
 
Όχι απαραίτητα μόνο με την Περιφέρεια καθώς με τον σχεδιαζόμενο νέο Καλλικράτη, δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να προκύψει με τους Δήμους. Κάτι...άλλο, που ενδεχομένως θα τον κάνει, αντί για τα Περιφερειακά, να «δει» και προς τα Δημοτικά, ειδικά εάν έχουμε κάποιες… αναδιατάξεις, όπως ακούγεται έντονα και αφορούν την απ΄ εδώ πλαγιά των Πιερίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου