Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο Θαν. Θεοχαρόπουλος προς την κυβέρνηση για τους αγρότες: “Τα ίδια λέγατε και πέρυσι, τα ίδια λέτε κι εφέτος”

Ή δεν σας ακούνε οι αγρότες ή δεν τους καταλαβαίνετε εσείς”, τόνισε σήμερα πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά την διαδικασία κύρωσης σύμβασης. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αγροτικό ζήτημα. Και τόνισε χαρακτηριστικά: “Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι αγρότες έχουνε δίκαια αιτήματα, για την υπερφορολόγηση, που είναι εκτός του κοινοτικού κεκτημένου, για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες...
...έχετε τριπλασιάσει, για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου κίνησης, που σας καλούμε να θεσπίσετε, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και δεν τα κάνετε, και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε ασφυξία, έχουν οδηγήσει σε οικονομικά αδιέξοδα τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται”. 

"ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΤΕ ΠΕΡΥΣΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ"

Αναλυτικά, κατά την τοποθέτησή του ο Ημαθιώτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ ανέφερε: 
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έγινε κανένας διάλογος για ακόμη μία φορά. Εδώ κάτι συμβαίνει. Ή δεν σας ακούνε οι αγρότες ή δεν τους καταλαβαίνετε εσείς. Ή κατά την γνώμη σας φταίνε μόνο οι αγρότες ή πρέπει να δείτε σε τι φταίτε και εσείς σε όλη αυτή τη διαδικασία. Τα ίδια λέγατε και πέρυσι, λέγατε ότι “δεν ακούνε οι αγρότες, δεν μπορώ να συνεννοηθώ”. Τα ίδια λέτε και φέτος. Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι αγρότες έχουνε δίκαια αιτήματα, για την υπερφορολόγηση, που είναι εκτός του κοινοτικού κεκτημένου, για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες έχετε τριπλασιάσει, για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου κίνησης, που σας καλούμε να θεσπίσετε, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και δεν τα κάνετε, και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε ασφυξία, έχουν οδηγήσει σε οικονομικά αδιέξοδα τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται. Και βέβαια για τις διαμαρτυρίες αυτές, εμείς πρώτοι έχουμε πει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι η διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων δεν πρέπει να γίνεται με τρόπο που να είναι απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι είναι δίκαια τα αιτήματα και με το ότι εσείς δεν έχετε λύσει ούτε ένα από αυτά τα προβλήματα των αγροτών”.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”

Δεν υπάρχει ένα οποιοδήποτε σχέδιο από την κυβέρνησή σας. Προβαίνετε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως αυτούς που κάνατε σήμερα το πρωί εναντίον των αγροτών”, διαμαρτυρήθηκε με έντονο τρόπο, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας: “Συζητάμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, συζητάμε και για τους δασικούς χάρτες για άλλη μια φορά σήμερα και λέτε ότι και πάλι ότι δεν μπορεί να λυθεί. Οι αγρότες είναι στους δρόμους, δεν θα μπορούν να πάρουν τις ενισχύσεις τους σε λίγο με αυτά τα ζητήματα.
Και βεβαίως το ζήτημα του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, του εθνικού σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης, πρέπει επιτέλους να παρουσιασθεί. Δεν υπάρχει ένα οποιοδήποτε σχέδιο από την κυβέρνησή σας. Προβαίνετε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως αυτούς που κάνατε σήμερα το πρωί εναντίον των αγροτών. Ακούμε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση έχει και όρια. Φαντάζομαι μιλάει στον καθρέπτη, του ίδιου του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα όσα έχει υποσχεθεί, για τον ΕΝΦΙΑ, για τα φορολογικά των αγροτών”.

“ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ”...
Ο ίδιος κατέληξε, λέγοντας: “Λοιπόν, λίγη σοβαρότητα. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα επιτέλους, λύστε τα προβλήματα των αγροτών, που είναι τεράστια, που δεν μπορούν να παράγουν, που δημιουργούμε ελλείμματα επειδή δεν μπορούν να παράγουν αντί να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία. Εξάλλου και το σημερινό νομοσχέδιο έχει σχέση με τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και το πώς όλα αυτά θα ενισχυθούν. Αντίθετα δυστυχώς εσείς συνεχώς ανατροφοδοτείτε μία αδιέξοδη κατάσταση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου