Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δημιουργείται βιβλιοθήκη στη Δομή Προσφύγων Βέροιας, μετά από προσφορά της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας. Ευχαριστήριο και λεπτομέρειες από τη τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων, Ολυμπία Μπέτσα

Σ΄αυτή την... “ιστορία” των προσφύγων, ευτυχώς που υπάρχουν και οι αξιέπαινοι άνθρωποι, οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες τους και οι αξιέπαινοι φορείς τους. Διότι εάν δεν υπήρχαν αυτοί, θα υπήρχαν μόνο οι... “άλλοι”, θα υπήρχε μόνο η διαδρομή του μίσους, της φοβίας, του ρατσισμού. Γράφαμε τις προάλλες, για την αξιέπαινη Ομάδα Δράσης Αλληλεγγύης Αλεξανδρείας, σήμερα γράφουμε μια άλλη αντίστοιχη δράση, αυτή τη φορά από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας.

Αφορμή, είναι η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων (Σ.Ε.Π.) της Δομής φιλοξενίας “στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου” Ολύμπία Μπέτσα (επίσης, ευτυχώς που υπάρχουν και στελέχη όπως αυτή) η οποία ευχαριστεί δημοσίως και “από καρδιάς” (όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της), την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας για “την αξιέπαινη πρωτοβουλία της, να δωρίσει στο μαθητικό πληθυσμό της Δομής, πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό και μαθητικό εξοπλισμό”. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνει η συντονίστρια, “εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας, μαζί με συγγενείς και φίλους του, μετέφερε στη Δομή περίπου 700 βιβλία που αφορούν στην εκμάθηση της αγγλικής, γερμανικής, γαλλικής και ιταλικής γλώσσας από αλλόγλωσσους μαθητές και σχολικά είδη, όπως: κασετίνες, γραφική ύλη, υλικά για χειροτεχνίες, τσάντες, τετράδια, αριθμητήρια, σταυρόλεξα, παιχνίδια, κ.α”.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗ ΔΟΜΗ

Στην ίδια ενημέρωση, γίνεται γνωστό ότι “η καταγραφή του υλικού που παραλήφθηκε, ήδη ολοκληρώθηκε και η επόμενη φάση που δρομολογείται είναι η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης εντός της Δομής για να τοποθετηθούν τα βιβλία και να χρησιμοποιούνται από ενήλικες και παιδιά όχι μόνο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και όποτε υπάρχει ανάγκη εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας”.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι ήδη η γραφική ύλη και οι χειροτεχνίες χρησιμοποιούνται με μεγάλη χαρά από τους μαθητές και τις μαθήτριες στα απογευματινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας που διδάσκονται από την παιδαγωγική ομάδα του 3ου ΓΕ.Λ. Βέροιας και τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων.

“Τέτοιες ενέργειες, όπως αυτή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας που απευθύνονται σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες πρέπει να επαινούνται, να ενθαρρύνονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση γιατί έχουν πραγματικό και ουσιαστικό όφελος για όλους” αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Ολυμπία Μπέτσα, ως συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων, στη Δομή που έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο “Αρματολού Κόκκινου”, στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου