Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Στόχος η επαναλειτουργία του εργοστασίου και στις Σέρρες, για την Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως. Επίσκεψη του υπουργού Νίκου Παππά στον Λευκώνα και προσδοκίες για σταθερή ανάκαμψη της ΕΒΖ και της τευτλοκαλλιέργειας

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επιχειρεί με σταθερά βήματα να βγει από το τέλμα στο οποίο την είχαν καταδικάσει. Το εργοστάσιο των Σερρών μπορεί να επαναλειτουργήσει εφόσον καλλιεργηθούν οι απαραίτητες εκτάσεις. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί». Αυτό δήλωσε χθες, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Λευκώνα Σερρών, το οποίο παραμένει κλειστό επί τρία συνεχόμενα χρόνια. Και επιβεβαίωσε αυτό που έχουμε γράψει εδώ και καιρό, μέσα και...
...από το troika24 πως είναι στρατηγικός σχεδιασμός για τη Βιομηχανία, η αύξηση των καλλιεργητικών στρεμμάτων σε τεύτλα, για να οδηγήσει σε αύξηση παραγωγής ελληνικής ζάχαρης.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες όταν ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Βιομηχανίας Ζαχάρεως για την προσπάθεια που καταβάλλεται να πεισθούν οι τοπικοί παραγωγοί ώστε να καλλιεργήσουν επαρκείς εκτάσεις με ζαχαρότευτλα (25.000 στρέμματα είναι ο στόχος για την περιοχή των Σερρών), προκειμένου να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της μονάδας, όπως ήδη λειτουργούν οι αντίστοιχες μονάδες στο Πλατύ (Ημαθία) και την Ορεστιάδα (Έβρος).

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που είχε συνάντηση και με τους παραγωγούς- τευτλοκαλλιεργητές, ενημερώθηκε ότι ήδη έχει ήδη προχωρήσει η σπορά σε 12.000 στρέμματα και πως ο στόχος είναι τα 25.000 στρέμματα, διότι μόνον με τέτοια παραγωγή, μπορεί να διασφαλιστεί η χωρίς ζημία λειτουργία της μονάδας των Σερρών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, διαβεβαίωσε τον Νίκο Παππά ότι το εργοστάσιο των Σερρών βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς συντήρησης και πως, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει άμεσα, ενώ σημείωσε ότι έχει αυξηθεί η ενίσχυση της καλλιέργειας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ

Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπογράμμισε: «Ξεκινάμε την περιοδεία μας από την ΕΒΖ, η οποία επιχειρεί με σταθερά βήματα να βγει από το τέλμα στο οποίο την είχαν καταδικάσει. Υπάρχουν δυνατότητες, ακόμη και το εργοστάσιο των Σερρών μπορεί να επαναλειτουργήσει εφόσον καλλιεργηθούν οι απαραίτητες εκτάσεις ζαχαρότευτλων. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η χώρα μας, συνολικά, βρίσκεται σε σημείο σταθεροποίησης και ανάκαμψης. Θεωρώ ότι η επαναλειτουργία του εργοστασίου θα αποτελέσει ακόμα ένα σημάδι ότι μπορούμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα, αξιοποιώντας και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, ώστε να καταστήσουμε την παραγωγή μας πιο αποτελεσματική, να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας και να εξοικονομήσουμε πόρους. Θα παρακολουθούμε και εμείς με ενδιαφέρον τις προσπάθειες που γίνονται για να προσελκύσει τους παραγωγούς η ΕΒΖ και να επιτευχθεί ο στόχος για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, που θα συμβάλει συνολικά στην τοπική και στην περιφερειακή οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου