Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση αγροτών στη Σκύδρα. Κι ένα σχόλιο - σύγκριση με μια εκδήλωση στα Τρίκαλα Ημαθίας

Οι δυνατότητες που υπάρχουν πλέον, για ίδρυση «μίνι συνεταιρισμών», με μέλη ακόμη και πέντε (5) αγρότες και μάλιστα μέσα σε έναν προϋπάρχοντα συνεταιρισμό και με χρήση του ίδιου ΑΦΜ καθώς και άλλα θέματα, που αφορούν την γεωργική καθημερινότητα (και όχι θεωρίες για αγρότες άλλου πλανήτη, όπως είδαμε πρόσφατα σε άλλη εκδήλωση που έγινε στο Ρουμλούκι), θα συζητηθούν σε ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιριστικών οργανώσεων Ν. Πέλλας ( ΣΕΑΣ), που θα πραγματοποιηθεί στη Σκύδρα, την Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο, ώρα 6:00 το απόγευμα. Συγκεκριμένα:

Για να νεώτερα που υπάρχουν, σε σχέση με τις οργανώσεις παραγωγών και την πρόσφατη υπουργική απόφαση, που δίνει νέες δυνατότητες ίδρυσης περισσότερων ομάδων ή μικρών συνεταιρισμών, θα γίνει ενημέρωση από τον Αλέξη Μπακούρο, σύμβουλο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για θέματα οργανώσεων παραγωγών και συνεταιρισμών.


Για θέματα Γεωργικής Ασφάλισης θα γίνει ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Θανάση Ζανιά. Θα ανακοινωθούν και νεώτερα για την πορεία των πορισμάτων και των πληρωμών των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και γενικά για όλα τα θέματα ΕΛΓΑ.

Για θέματα για αλλοδαπών εργατών γης, σχετικά με το εργόσημο και την ασφάλιση, θα γίνει ενημέρωση από τη νομική σύμβουλο του Υπουργού, Ελένη Διονυσοπούλου. Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τη ρύθμιση του χρόνου πληρωμής των αγροτών από τους εμπόρους, θέματα φορολόγησης και ασφάλισης αγροτών κλπ

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΚΥΔΡΑ ΜΕ… ΤΡΙΚΑΛΑ

Κι εδώ είναι που, ως troika24 θέλουμε να κάνουμε ένα σχόλιο.
Συγκρίνοντας τη θεματολογία, της εκδήλωσης που διοργανώνουν στη Σκύδρα, οι αγρότες της Πέλλας, σε σχέση με τη θεματολογία που είχε πρόσφατη εκδήλωση στα Τρίκαλα Ημαθίας, είναι να μη θυμηθούμε την παροιμία, ότι… «εδώ ο κόσμος καίγεται και η μαμή χτενίζεται»;

Στη Σκύδρα θα συζητήσουν, για το μέλλον των ομάδων παραγωγών, για το ασφαλιστικό των αγροτών, για τη φορολογία των αγροτών, για το εργόσημο, για την πορεία των αποζημιώσεων…

Στα Τρίκαλα συζήτησαν για την… αειφορία στην γεωργία και στην ανάπτυξη αλλά και για τη… σχέση του πολιτισμού με την γεωργία !!! 

Στη Σκύδρα καλούν για ενημέρωση, τον αρμόδιο σύμβουλο του υπουργού, την αρμόδια νομικό του υπουργού και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, στα Τρίκαλα κάλεσαν πολύ πιο «βαριά» ονόματα (μέχρι και από την Ουπσάλα, το Μάαστρχτ και τις Βρυξέλλες). 


Βεβαίως εάν θέλεις να κάνεις «εξορκισμό» για τις επιδοτήσεις του διαβόλου, αυτούς θα φέρεις. Δεν θα φέρεις τον Ζανιά και τον Μπακούρο. Θα βάλεις στο σχήμα κι έναν… Χαράλαμπο Κασίμη, για το ξεκάρφωμα. 


Και κυρίως όταν θέλεις να κάνεις δημόσιες σχέσεις και να δείξεις ότι έχεις γνωριμίες στις… Βερσαλλίες, αυτούς θα καλέσεις για ομιλητές. Δεν θα καλέσεις τον Μεσσαλά και τον Λιολιόπουλο, από το μπλόκο της περιοχής, που ούτε «μεταξωτοί» είναι, ούτε Διδακτορικό διαθέτουν, ούτε καν Μάστερ. Αυτοί μπορεί και να φωνάξουν για το κόστος παραγωγής, για το φορολογικό, για το ασφαλιστικό. Η εκδήλωση των Τρικάλων έγινε για τη γνώση και για τη διέξοδο. Τι δουλειά έχει να μιλάμε για τα αδιέξοδα...


Όλα χρειάζονται μπορεί να μας πείτε. Μπορεί να μας κατηγορήσετε και για «σκοταδιστές» που δεν αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο και τις εξελίξεις, διότι μόνον τέτοιες εκδηλώσεις πχιότητος, θα μας ανοίξουν τα μάτια. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα απαντήσουμε.

Μπορεί και να μας πείτε λαϊκιστές, όμως στην περίπτωση αυτή μάλλον θα σας συστήσουμε μια γειτονική βόλτα κατά τον Κούγκα ή τον Καραλιόπουλο, να κοιταχτείτε σε κανα καθρέπτη.

Βεβαίως μπορεί και να έχουμε άδικο. Μπορεί και να είναι θέμα «μεταξωτών» και… «επιδέξιων». Ίσως και απλώς… δεξιών !

Και προφανώς κάποιοι ήθελαν να κάνουν μια εκδήλωση, προς τιμήν του καθηγητή  στο Πανεπιστήμιο Γεωργικών Επιστημών (SLU) της Ουψάλα,  κ. Κώστα Καραντινινή, ο οποίος κατάγετε από τα Τρίκαλα Ημαθίας και ήταν κεντρικός εισηγητής, στην εκδήλωση. Αυτό το κατανούμε απόλυτα.

Εν κατακλείδι, «με τις υγείες σας» κύριοι αγρότες της περιοχής που συμμετείχατε (;) στην εκδήλωση, ειδικώς τώρα που ο κ. Σταύρος Μπένος σας ανέπτυξε και το θέμα «αγροτιά και πολιτιστικός τουρισμός». Λύσατε το θέμα, ενημερωθήκατε. Αυτό μην παραλείψετε να το συζητήσετε και στο μπλόκο…

Κατά τα άλλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας καλεί όλους τους αγρότες στην εκδήλωση ενημέρωσης που οργανώνει ο Σύνδεσμος Εκπροσώπησης αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων Ν. Πέλλας ( ΣΕΑΣ) και σας αναφέραμε πιο πάνω.

Και για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι αντίστοιχο, μπορούν να ανατρέξουν σε σχετική ανάρτηση που είχαμε κάνει στο troika24 το ίδιο θέμα, ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου