Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

“Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση για το θέμα της φέτας”, υποστήριξαν στελέχη της ΝΔ Ημαθίας, σε σύσκεψη με κτηνοτρόφους

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του τυριού τύπου φέτα, φαίνεται ότι προβληματίζουν, την οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας κι αυτό δείχνουν οι πληροφορίες που μας μεταδίδει δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, σχετικά με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ στη Βέροια. Στο δελτίο δεν γίνεται αναφορά για τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που ψήφισαν υπέρ της απόφασης για να...
...παραχωρηθούν στον Καναδά, δικαιώματα παρασκευής φέτας και το γεγονός ότι όντως το έκαναν, σύμφωνα με την άποψη της ΝΔ Ημαθίας. “οφείλεται στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και στη διαπραγμάτευση που έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια”.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αναλυτικά, στο δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ Ημαθίας, για τη σύσκεψη, αναφέρει:

“Σύσκεψη με κτηνοτρόφους της Ημαθίας, στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής Ημαθίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Στέργιος Κύρτσος, πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ημαθίας και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ημαθίας, στα γραφεία της ΝΔ. H σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ειλικρινές και εποικοδομητικό πλαίσιο συνεργασίας.

Αναλύθηκε πλήρως η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την εμπορική συμφωνία CETA μεταξύ του Καναδά και της ΕΕ, την οποία ο Σύριζα προσπάθησε να διαστρεβλώσει για να καλύψει τις δικές του ευθύνες. Το γεγονός οτι δεν επετεύχθη πλήρως η προστασία της φέτας οφείλεται στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και στη διαπραγμάτευση που έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια.Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής αποδεικνύοντας ότι είναι απέναντι στους αγρότες και κτηνοτρόφους είτε με την αύξηση του ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση είτε με τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές.


Αντί να απολογηθούν στους κτηνοτρόφους για την σημαντική μείωση της εξισωτικής αποζημίωσης, αντί να λογοδοτήσουν για την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, καταφεύγουν σε ψέματα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνουν αληθινή ελπίδα και διέξοδο. Διαθέτουν σχέδιο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας είναι στο επίκεντρο του σχεδίου για τον αγροτικό τομέα, όπως έχει επισημάνει ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τις 9 θεσμικές δράσεις και στόχους, που παρουσίασε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής για την αγροτική ανάπτυξη"- 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου