Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Γ. Ουρσουζίδης: Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εργασίας και τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, για εργόσημο και αλλοδαπούς εργάτες γης

“Πολύ εποικοδομητική συνάντηση για σοβαρά αγροτικά θέματα” πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, με την συμμετοχή του βουλευτή Ημαθίας Ουρσουζίδη Γιώργου, της βουλευτού Πιερίας Σκούφας Μπέττυ και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και αφορούσε κυρίως αφορούσε, στο εργόσημο των μετακλητών εποχικών εργατών γης και στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών αγοράς του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ημαθιώτη κυβερνητικού βουλευτή.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνάντησης...
...“μεταφέρθηκε η ανησυχία των αγροτών για την γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα, που αφορά στο θέμα της συνεχούς πρόσληψης – απόλυσης εργατών μέσω της διαδικασίας με ΑΠΔ, τονίζοντας την δυσλειτουργία του συγκεκριμένου μέτρου, που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση για τους αγρότες, αλλά και επιπλέον φόρτο εργασίας που θα προκύψει στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ”.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Ουσρουζίδης, “θα ακολουθήσει, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, νέα συνάντηση με συμμετοχή του Αναπλ. Υπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου και ενδεχομένως του Προέδρου του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη” , διαπιστώνοντας παράλληλα, ο ίδιος, πως “ήδη η διαδικασία μετάκλησης για τους αλλοδαπούς εργάτες, έχει εξορθολογιστεί και έχει περιοριστεί στο ελάχιστο το κόστος μετάκλησης, αφού μετά την εφαρμογή του ΕΦΚΑ (από 1.1.2017) δεν υφίσταται πλέον η προκαταβολή ασφαλιστικών εισφορών”.

"ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ" ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τέλος, όπως αναφέρει ο Γιώργος Ουρσουζίδης στην ίδια ανακοίνωση, “επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, ότι οι συνταξιούχοι αγρότες και μη, που ασκούσαν αγροτική δραστηριότητα, πριν την εφαρμογή του νόμου (4387/12.5.2016), δεν πρόκειται να υποστούν καμία περικοπή στις συντάξεις τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου