Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Neanderthals Αγκαθιάς vs Erectus Παλαιοχωρίου

Όταν λέμε πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, εννοούμε το λεγόμενο “Βήτα Ερασιτεχνικό” και η ονομασία υποκρύπτει σαφώς και... ποιοτικά χαρακτηριστικά, διότι εάν ήταν “άλφα” ποιότητας, δεν θα το έλεγαν... “Βήτα” αλλά θα το έλεγαν "Άλφα". Υπάρχει βέβαια και “Γάμα  Ερασιτεχνικό”, οπότε καταλαβαίνετε ότι το “Βήτα” είναι κάπου στη μέση. Όπως για παράδειγμα ήταν ο Homo Erectus, που ήταν μια “βήτα” εκδοχή της ανθρώπινης εξέλιξης, έχοντας “γάμα” τον Homo Habilis και “άλφα” τον.. Neanderthal.
Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά, βλέποντας τα όσα συνέβησαν την Κυριακή (χθες) στον αγώνα...
...Αγκαθιάς - Παλαιοχωρίου, στο γήπεδο της πρώτης, στο επονομαζόμενο και... “κόλαση της Αγκαθιάς”, επειδή είναι μια πολύ δύσκολη έδρα. Τώρα, το γιατί είναι δύσκολο να πας στην Κόλαση κι εύκολο να πας στον... Παράδεισο, αυτό μάλλον χρίζει ποδοσφαιρικής ερμηνείας.

Ίσως να έχει να κάνει και με τους... neanderthals. Ποιος ξέρει;
Έχει όμως neanderthals στην... Αγκαθιά; Ποιος ξέρει;

Ίσως όσο έχει neanderthals και στο... Παλαιοχώρι. Έχει; Ποιος ξέρει;
Αν και εκεί, επειδή είναι... “παλιό”, αν είχε κάτι μπορούσε να είναι και.. Homo Erectus;
Τους πιο... "παλιούς". Έχει όμως; Ποιος ξέρει;

Εμείς πάντως δεν ξέρουμε να σας πούμε, διότι δεν είμαστε ανθρωπολόγοι.
Αν είχε όμως, τα επεισόδια που έγιναν χθες στην Αγκαθιά, σε παλαιότερα χρόνια, θα μπορούσαν να είναι και μια σύρραξη μεταξύ Neanderthals Αγκαθιάς και Homo Erectus Παλαιοχωρίου. Υποθετικά και σε αντιστοιχία με το παράδειγμα που φέραμε. Εάν λέμε...

Δεν εννοούμε επώνυμους, δεν υπονοούμε τίποτα (τυχόν θιγέντες μάλλον έχουν τη μύγα και μυγιάζονται). Συγκρίσεις κάνουμε και υποθέσεις. Κι αν αυτά που έγιναν χθες στην Αγκαθιά, είναι προσβλητικό να τα παρομοιάσεις, με σύρραξη μεταξύ Neanderthals και Erectus, εάν τα πεις απλώς πρωτόγονα, ίσως και να τα... υποβιβάσεις !!!

Και να φανταστείς κύριε Φωτιάδη μας, πρόεδρε της ΕΠΣ Ημαθίας, κύριοι Μαστοροδήμο και Ματσούκα της Ένωσής μας (που ξεκινάτε να αλλάξετε σελίδα στα ποδοσφαιρικά μας), την ίδια ώρα που πλακώνονταν οι εξ Αγκαθίας και εκ Παλαιοχωρίου “masculine” in an overly assertive μαντράχαλοι “αθλητές” σας, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες από τη Βέροια, κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο στους παγκόσμιους χειμερινούς αγώνες special olympics της Αυστρίας.

Η ξεφτίλα... της ξεφτίλας... ω θλίψη !

troika24


-------------------------------------
ΥΓ:
Όσο για... όσα έγιναν χθες στην Αγκαθιά,
επιλέξαμε δύο βίντεο για να σας τα παρουσιάσουμε.

                                                        Ένα από το emvolos.gr




Κι ένα από το alexandreia-gidas.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου