Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Οι Special Olympics της Ημαθίας επιστρέφουν θριαμβευτές, όπως και η εθνική αποστολή που εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο, με 9 μετάλλια

Ολοκληρώθηκαν χθες Παρασκευή οι Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία, ένα γεγονός που το troika24 κάλυψε με ιδιαίτερη αμεσότητα, κυρίως λόγω της εκπληκτικής συμμετοχής των εκπροσώπων της Ημαθίας αλλά και γενικά της εντυπωσιακής συμμετοχής της Ελλάδας, καθώς η εθνική αποστολή έκανε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, με την κατάκτηση 9 μεταλλίων (5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα). Διαβάστε παρακάτω, την αναλυτική περιγραφή του troika24, δείτε τον πίνακα με τα μετάλλια και διαβάστε τη δήλωση του Διονύσιου Κοδέλλα, Πρόεδρου των Special Olympics Hellas:

Στο Αλπικό Σκι των 2,5 χιλιομέτρων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Τουλίκας από την Αλεξάνδρεια.

Στο άθλημα του Αλπικού Σκι ο Απόστολος Γκόβας (Βέροια) κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο από την πρώτη κιόλας ημέρα των αγώνων, στο αγώνισμα αλπικού σκι Super G Novice, ενώ ο Δημήτρης Δανόγλου (Βέροια) κατέλαβε την 5η θέση στο αλπικό σκι της κατηγορίας Giant Slalom Novice.
Στο Cross Country, η Ελληνική Ομάδα Special Olympics ανέβηκε στο βάθρο 5 φορές.
Μάλιστα το αγώνισμα των 1.000 μέτρων ανδρών, όπως έγραψε και το troika24 ήταν υπόθεση “οικογενειακή”. Χρυσό Μετάλλιο για τον Γιώργο Παπαδόπουλο (Θεσσαλονίκη), ασημένιο μετάλλιο για τον Νίκο Τουλίκα (Αλεξάνδρεια) και χάλκινο για τον Θεόδωρο Ήλκο (Νάουσα) ενώ την 4 η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαρένης, από τη Βέροια.

Στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας Cross Country σκι 4 Χ 1 χλμ, οι τέσσερις αθλητές μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους, έγιναν μια ομάδα και βρέθηκαν στην 3η θέση (πίσω από τις ομάδες του Βελγίου και της Αυστρίας) κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα.
Μεγάλες επιτυχίες είχε η Ελλάδα και για το άθλημα του Snoeshoeing, αυτή τη φορά με τη Βοιωτία να παίρνει τη σκυτάλη. Χρυσό μετάλλιο για την Μαρία Λαμπίρη στο αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών και χάλκινο για τον Λάμπρο Κόντο στο αγώνισμα των 400 μέτρων (ο οποίος ήταν 6ος στο αγώνισμα των 100 μέτρων Ανδρών). Στην 5 η θέση βρέθηκε η Μαρία – Ζαχαρούλα Ζαννιά στα 100 μέτρα γυναικών και ο Χρήστος Θηβαίος έλαβε την 5η και 8η θέση, στα αγωνίσματα των 400 μέτρων και 100 μέτρων αντίστοιχα. Οι αθλητές από τη Βοιωτία, πάντα με την ομάδα της Εθνικής Ελλάδος, πήραν το χρυσό μετάλλιο, στη σκυταλοδρομία 4 x 100 μέτρα.

Αναλυτικά ο πίνακας με τα μετάλλια της Ελλάδας
και τις πρώτες θέσεις των αθλητών και των αθλητριών



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ S.O. HELLAS

Χαρακτηριστική των μεγάλων επιτυχιών της εθνικής αντιπροσωπείας είναι και η δήλωση του Πρέσβη ε.τ. Διονύσιου Κοδέλα (φωτο), Πρόεδρου των Special Olympics Hellas, ο οποίος ανέφερε: “Γεμάτη περηφάνια γυρίζει όλη η Ελληνική Αποστολή Special Olympics από την Αυστρία όπου για 12 ημέρες, οι αθλητές μας, απέδειξαν όχι μόνο το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αλλά και μια αδάμαστη θέληση που τους οδήγησε στο βάθρο των Νικητών. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί μας δίδαξαν μαζί με τους εθελοντές προπονητές τους ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη”.


Η 25μελής Ελληνική Αποστολή των Special Olympics μαζί με τους 12 Έλληνες εθελοντές, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics και τον Έλληνα αστυνομικό Νίκο Αγγελάκη (συμβολικό φύλακα της Φλόγας των αγώνων, όπως είχε κάθε εθνική αποστολή από έναν) επέστρεψε το μεσημέρι στην Αθήνα και οι αθλητές της Ημαθίας, μέχρι το βράδυ αναμένονται στον τόπο τους, θριαμβευτές.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν διάφορες εκδηλώσεις προς τιμή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου