Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Στιγμές παγκόσμιου συμβολισμού από Ημαθιώτη αθλητή, μαζί με τον πρόεδρο των Special Olympics International

Καθώς οι χειμερινοί αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Special Olympics στην Αυστρία ολοκληρώνονται, στην προ τελευταία ημέρα των αγώνων (χθες), ένας S.O. αθλητής από την Ημαθία, ο Δημήτρης Δανόγλου απο τη Βέροια, συμμετείχε σε ένα μοναδικό  γεγονός, παγκόσμιας απήχησης και ιδιαίτερης σημασίας, αγωνιζόμενος συμβολικά στο άθλημα του αλπικού σκι, μαζί με τον Πρόεδρο των Special Olympics International, Dr. Timothy P. Shriver.
 Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας, στο πλαίσιο της δράσης «Unified Experience», του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, όπου αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics και επίσημοι καλεσμένοι της διοργάνωσης,...

...συμμετέχουν σε «ζευγάρια» (αντίστοιχα) σε μια συμβολική κατάβαση, στέλνοντας παντού, το μήνυμα της κεντρικής ιδέας των Special Olympics, της ανθρωπιάς και του πολιτισμού, της ισότητας και της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της επιμονής, της συμμετοχής που απο μόνη της δίνει αξία σε όποιον την κάνει, αναξάρτητα απο το αποτέλεσμα. Διότι η υπέρβαση είναι που μετράει, προσωπικά και συλλογικά, για τον καθένα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική ομάδα των Special Olympics Hellas, με τον αθλητή από την Βέροια, Δημήτρη Δανόγλου, είχαν την τιμή να αγωνιστούν με τον Πρόεδρο των Special Olympics International Dr. Timothy P. Shriver.

Μεγάλη τιμή αλλά και μοναδικές στιγμές, με έναν παγκόσμιο συμβολισμό, από τους αγώνες της ελπίδας, της χαράς, του ευ αγωνίζεσθε  και των ίσων ευκαιριών. Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που μεταδίδουν οι S.O. Hellas και ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου, λόγω και της παρουσίας του προέδρου Dr. Timothy P. Shriver, μιλούν από μόνα τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου