Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σαρώνει η Ημαθία στους Παγκόσμιους Special Olympics. Αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους αγώνες

(Παπαδόπουλος, Ήλκος,Γιαρένης, Τουλίκας)
Η χθεσινή τρίτη ημέρα των Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics ήταν μια ημέρα γεμάτη ελληνικές επιτυχίες αλλά και επιτυχίες αθλητών της Ημαθίας. Ήταν μια από τις σπάνιες στιγμές, που σε ένα αγώνισμα, τρεις από τους τέσσερις αθλητές που ήλθαν πρώτοι, είναι από την Ημαθία. Ενδεικτικό της προόδου και της δυναμικής που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο, από την πλευρά των αθλητών, των προπονητών και των συλλόγων, αλλά και από την πλευρά των αφανών προσώπων που στέκονται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια (οικογενειών, φίλων, εθελοντών).
Συγκεκριμένα...
...στο αγώνισμα “Cross Country - Freestyle” του ενός χιλιομέτρου (αλπικό σκι με ελεύθερο ρυθμό), τρεις αθλητές από την Ημαθία, κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις.

Πρώτος - χρυσό ήλθε ο Γιώργος Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκη), δεύτερος - αργυρό ήλθε ο Νίκος Τουλίκας (Αλεξάνδρεια) και τρίτος - χάλκινο ήλθε ο Θόδωρος Ήλκος (Νάουσα), ενώ στην εξ ίσου εντυπωσιακή πέμπτη θέση του ίδιου αγωνίσματος ήλθε ο Δημήτρης Γιαρένης απο τη Βέροια.


Οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν, στο χρυσό μετάλλιο που ήδη κατέκτησε, ο Bεροιώτης αθλητής των special olympics, Απόστολος Γκόβας (φωτογραφία), στο αγώνισμα του αλπικού σκι, ενώ έπεται και συνέχεια.

Σήμερα οι ημαθιώτες αθλητές στελεχώνουν και την ομάδα της σκυταλοδρομίας, που θα αγωνιστεί στο αγώνισμα 4 Χ 1 χιλιόμετρο αλπικού σκι (“Cross Country - Freestyle”) που όπως δείχνουν τα πράγματα, πάμε να το... χρυσώσουμε και πάλι, ενώ αύριο είναι το αγώνισμα των 2,5 χιλιομέτρων αλπικού σκι (Cross Country Race Freestyle) όπου στον στίβο του Ramsau (περιοχής όπου γίνονται οι αγώνες), θα αγωνιστεί ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκος Τουλίκας, απο το Νησί Αλεξάνδρειας.

Ήδη είναι πολύ μεγάλες οι επιτυχίες των αθλητών μας, πρώτα σε εθνικό επίπεδο, διότι εκεί στους αγώνες της Αυστρίας, όλοι είναι πάνω από όλα, Εθνική Ελλάδος. Μετά σε τοπικό επίπεδο, διότι η Ημαθία αποδεικνύεται πως είναι ένας βασικός στυλοβάτης των Special Olympics της Ελλάδας. Μια ιδιαίτερη τιμή, με ξεχωριστή αξία, που πρέπει να αναγνωριστεί και από την... Ημαθία και να μην περιοριστεί μόνο στις τελετές υποδοχής των νικητών και μετά “τίποτα”, μέχρι να έλθουν τα επόμενα...

Οι δύο Ημαθιώτες παγκόσμιοι πρωταθλητές, με τη μασκότ
των Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics της Αυστρίας.
Νίκος Τουλίκας (αργυρό μετάλλιο) και Θόδωρος Ήλκος (χάλκινο μετάλλιο)


Οι θριαμβευτές του “Cross Country - Freestyle”,
επάνω με τη σημαία των Special Olympics Hellas (μαζί με μέλη της εθνικής αποστολής)
και κάτω γεμάτοι χαμόγελα και ευτυχία με τη σημαία της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου