Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Σχετικά με τον σεισμό που έγινε νωρίτερα βόρεια της Έδεσσας κι έγινε αισθητός και στην Ημαθία

Η Γη κουνιέται... ασύστολα. Είναι στο ταμπεραμέντο της, από το τότε που σχηματίστηκε. Κάτι άλλα χρόνια να δείτε τι γίνονταν. Αυτά που συμβαίνουν τώρα (με τα κουνήματά της) δεν είναι τίποτα, μπροστά σε όσα έγιναν πριν πολλά χρόνια. Μεγάλη διαφορά, τότε με τώρα, σαν να συγκρίνεις το... κούνημα της πατινάδας, με τη Σακίρα στο Whenever, Wherever.
Αυτά τα γήινα κουνήματα, άλλες φορές είναι συνταρακτικά και εξόχως
δραματικά κι άλλες φορές πανάλαφρα έως και διασκεδαστικά. Mη το προκαλούμε όμως...
Στη δεύτερη περίπτωση εντάσσεται και ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή μας. Ήταν μια σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 8:40 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Προμάχων και 29 χιλιόμετρα βόρεια της Έδεσσας ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Ημαθία.

Και για να καταλάβετε όμως τι εννοούμε, λίγο μετά την Έδεσσα, ώρα 9,30 το πρωί, σεισμός 2,3 ρίχτερ, σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σκύρου.

Λίγο πριν, ώρα 7:25 το πρωί, σημειώθηκε πάλι σεισμός, σε τοποθεσία 69, 2 χλμ νοτιοδυτικά από τη Λήμνο, μεγέθους 3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Τέτοια όμως, δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα

Στις 4,11 τα ξημερώματα (σήμερα επίσης), σεισμός 4,9 ρίχτερ κούνησε το βυθό της περιοχή που ενώνεται ο Ατλαντικός με τον Ειρηνικό (χωρικά ύδατα Νότιας Αφρικής προς Ανταρκτική μεριά, κατά κάτω) και πιο πριν, στις 3,15 ώρα, σεισμός 4,6 κούνησε τις Φιλιππίνες (βόρεια του Σαμπάγκ, αν έχετε υπόψη σας)

Στις 3,09 τα ξημερώματα, πάλι σήμερα, έγινε σεισμός, στο Πούντα ντε Μπουρίκα του Παναμά, μεγέθους 5,2 ρίχτερ (το σημείο είναι όπως βγαίνεις απ τη διώρυγα, αν μπείς απο την πλευρά του Ατλνατικού, αμέσως αριστερά κάτω) και λίγα λεπτά πιο πρίν, στις 3,05 σήμερα ένας σεισμός 4,9 ρίχτερ, κούνησε το Ντιέγκο ντελ Αλμάγκρο, στη Χιλή.

Ακόμη πιο πριν, στις 5:22 χθες το απόγευμα, σημειώθηκε σεισμός, 21,2 χλμ νοτιοδυτικά από τη Γαύδο (στα... "τροπικά", κάτω από την Κρήτη) μεγέθους 2,4 Ρίχτερ, σε εστιακό βάθος 26 χιλιόμετρα.


Ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (08.04.2017) και την Αλβανία. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 15:53 . Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και επίκεντρο 5 χιλιόμετρα Βορειανατολικά από την πόλη Κούρμπνες (βόρεια των Τιράνων).

Μεγάλοι σεισμοί στην Ελλάδα,
αναμένονται τις απογευματινές ώρες

Μεγάλοι... “σεισμοί” στην Ελλάδα, αναμένονται τις απογευματινές ώρες καθώς θα διεξαχθούν οι αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (η Βέροιας παίζει το Αγρίνιο), Οι “σεισμολόγοι” είναι έτοιμοι για να αφουγκραστούν δονήσεις και θα σας ενημερώσουμε, όσο μας το επιτρέπει ο Κυριακάτικος χρόνος μας. Δεν είμαστε και το CNN Imathia...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου