Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Νάουσα: Μια σύγχρονη καινοτόμος πόλη, που νοιάζεται για όλους τους δημότες της

Σε όλες τις σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης, μικρές ή μεγάλες, βλέπεις να κυκλοφορούν παντού, οχήματα μεταφοράς δημόσιας χρήσης, για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οχήματα δημόσιας χρήσης φορέων, ταξί και άλλα, που εξυπηρετούν και διευκολύνουν ΑμΕΑ κάθε κατηγορίας. Στην Ελλάδα, το είδος αυτών των οχημάτων είναι ακόμη, είδος πολυτέλειας. Οι “έχοντες” ιδιώτες...
...μπορούν και κατέχουν τέτοια οχήματα, όμως οι μη έχοντες ελπίζουν να βρεθούν σε μια κοινωνία που νοιάζεται νοιάζεται γι αυτούς και που φροντίζει. Όπως αρμόζει σε όλες τις σύγχρονες πόλεις.

Κι αυτό αρχίζει να συμβαίνει στη Νάουσα, όπου ο Δήμος της πόλης δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον και για αυτή την κατηγορία των συμπολιτών του. Στο πλαίσιο μετά από συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ, πέτυχε να αποκτήσει ένα σύγχρονο και ευρύχωρο όχημα ΑμΕΑ (με δωρεά του Ομίλου), που εντάχθηκε αμέσως στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως στη διάθεση των ΑμΕΑ δημοτών του. Για να επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά, ότι η Νάουσα εξελίσσεται σε μια σύγχρονη καινοτόμο πόλη, που νοιάζεται για τους όλους δημότες της.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε:

“Άλλη μια δέσμευση μας έγινε πράξη! Στον Δήμο Νάουσας ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ειλικρινά για τον ευρισκόμενο σε αδυναμία συνάνθρωπο μας και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας απέκτησαν ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές όχημα μεταφοράς ΑμΕΑ. Το όχημα αυτό αποτέλεσε δωρεά του Ομίλου ΟΤΕ - για την οποία ευχαριστώ θερμά τον Στέφανο Θεοχαρόπουλο - και μετατράπηκε από τον Δήμο μας σε ειδικό όχημα μεταφοράς ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σήμερα, μετά από τιτάνια προσπάθεια νικήσαμε το τέρας του ελληνικού δημοσίου και πήραμε την ειδική άδεια για τη μετατροπή του οχήματος. Πλέον, το βανάκι του Δήμου Ναουσας είναι στη διάθεση των δημοτών. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τον τόπο μας. Καλοτάξιδο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου