Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

“Δική μου απόφαση να είμαι υποψήφιος δήμαρχος” δηλώνει στο troika24 ο Κώστας Ζιώγας. Ήδη η κίνησή του, έγινε θέμα συζήτησης στη ΝΔ Βέροιας και ευρύτερα

Δήλωση ξεκάθαρη, με μηνύματα προς κάθε “ενδιαφερόμενο” και προς κάθε κατεύθυνση (ημών συμπεριλαμβανομένων) κάνει μέσω του troika24, ο Κώστας Ζιώγας, σχετικά με τις πληροφορίες που τον θέλουν να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας. Πληροφορίες που μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα, όμως με τη δήλωσή του, ουσιαστικά τις επιβεβαιώνει, χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.
Όταν ξεκινώ κάτι, μου αρέσει πάντα ο τερματισμός” απαντά με νόημα, στο σενάριο που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, γράφοντας ότι ενδέχεται να μπαίνει “μπροστά” στη κούρσα των δημοτικών εκλογών, αλλά στην πορεία να “εγκαταλείπει” και να παίρνει άλλος τη θέση του. Αναφέρεται μάλιστα και...
... στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι η μοναδική φορά που “σταμάτησε” σε μια υποψηφιότητά του, ήταν όταν του το ζήτησε, ο ίδιος ο “κουμπάρος” του, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και προφανώς αναφέρεται σε ένα περιστατικό, παραμονές των εθνικών εκλογών, του Ιουνίου 2012.

“Εδώ όμως έχουμε δημοτικές εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι την απόφαση την παίρνω, ο ίδιος προσωπικά” καταλήγει η δήλωση του Κώστα Ζιώγα, στο troika24. Και όλοι καταλάβαμε τι θέλει να πει. Έχει την πρόθεση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, δεν το κρύβει και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στα επόμενα βήματα και να το φτάσει μέχρι το τέλος. Στις εκλογές.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΙΩΓΑ

Αναλυτικά, η δήλωση-αντίδραση του Κώστα Ζιώγα, μέσω προσωπικού μηνύματος που έστειλε στο troika24 (με αφορμή το σχόλιο που κάναμε) αναφέρει:

“Όταν ξεκινάω κάτι μου αρέσει πάντα ο τερματισμός. Η μοναδική φορά που σταμάτησα κάτι, ήταν όταν μου ζητήθηκε από τον κουμπάρο μου και τότε πρόεδρο της ΝΔ, να μείνω εκτός ψηφοδελτίου. Μόνο σε αυτόν το έκανα και θα το ξανά έκανα. Εδώ όμως έχουμε δημοτικές εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι την απόφαση την παίρνω ο ίδιος προσωπικά.....” 

Δήλωση ξεκάθαρη, που δημιουργεί μεν συζητήσεις στο πολιτικό σκηνικό της Βέροιας, ενδεχομένως όμως να βοηθά και τους κομματικούς σχεδιασμούς της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, διότι ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι η πρόθεση του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, κάνει πολλούς επίδοξους μνηστήρες του Δημαρχείου, να το ξανασκεφτούν.

Κάτι που σημαίνει ότι όσο ζυμώνεται και σχηματίζεται, η “κίνηση Ζιώγα”, το τοπίο θα ξεκαθαρίζει και θα οδηγεί σε μονόδρομο. Ενδεχόμενο που σύμφωνα με το περιβάλλον του Κώστα Ζιώγα, δεν αποτελεί βασικό ζητούμενο καθώς ο κύριος στόχος τους, δεν είναι η εσωκομματική επικράτηση αλλά η επιδίωξη, να σχηματιστεί άμεσα, ένας πολυκεντρικός πυρήνας στελεχών από τη Βέροια και όλο το Δήμο Βέροιας, ανεξάρτητα από κομματικές αναφορές, που θα αποτελέσει και μια μορφή οργανωμένης αντιπολίτευσης, στη σημερινή δημοτική αρχή.  Όπως και ένα χώρο διαλόγου, συζήτησης και διατύπωσης προτάσεων, σε θέματα του Δήμου Βέροιας. Ήδη, μέσω κοινωνικών δικτύων αλλά και με φυσικές παρουσίες, πολλά στελέχη της ΝΔ και άλλων πολιτικών χώρων και άτομα που γνωρίζουν την Αυτοδιοίκηση, εκφράζονται θετικά για την πρωτοβουλία Ζιώγα και δηλώνουν δημόσια την υποστήριξη τους στο εγχείρημα.


Και μια απαραίτητη σημείωση:
Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, του Ιούνιου 2012, όλα έδειχναν ότι ο Κώστας Ζιώγας, θα έκανε το μεγάλο βήμα, στη μέχρι τότε πολιτική πορεία του, συμμετέχοντας ως υποψήφιος βουλευτής, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας. Η συμμετοχή του ήταν σίγουρη, όμως 
βρέθηκε εκτός, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Σε μια προσπάθεια να κρατηθούν εσωκομματικές ισορροπίες, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, του ζήτησε να τον "διευκολύνει" προσωπικά, αποχωρώντας από το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας. Ήταν ο μόνος από τον οποίο μπορούσε να το ζητήσει, χωρίς να "χυθεί αίμα". Και ο Ζιώγας έκανε ακριβώς και το 2012 αυτό που δηλώνει και σήμερα. Τον άκουσε και έμεινε εκτός, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Για έναν απλό λόγο. Στον Σαμαρά δεν λέει ποτέ “όχι”. Και η αιτία δεν είναι μόνο η κουμπαριά, που τους συνδέει, αλλά η διαχρονική και πολύ δεμένη προσωπική σχέση τους. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι σε εκείνες της εκλογές, η ΝΔ έβγαλε τρεις έδρες στην Ημαθία.

Μετά από αυτά, έχει άδικο ο Ζιώγας, να λέει πως δεν θα το ξανακάνει;

-------------

Εάν θέλετε να διαβάσετε
το σχόλιο που κάναμε και προκάλεσε
την δήλωση - αντίδραση του Κ. Ζιώγα, στο troika24,
μπορείτε να το δείτε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου